لینک های دسترسی

Breaking News

لوی سارنوالی: ۱۱۷۳ قضیه خشونت علیه زنان رسیدگی شده است


لوی سارنوالی افغانستان می‌گوید که در شش ماه نخست سال روان مالی به ۱۱۷۳ قضیه خشونت علیه زنان در سارنوالی‌های منع خشونت در برابر زنان رسیدگی شده است.

سینا شنا منصور، معاون لوی سارنوالی افغانستان در امور منع خشونت علیه زنان و تخلفات اطفال روز پنجشنبه ۲۵ جون (۵ سرطان) به خبرنگاران گفت که در این مدت، ۸۳۲ قضیه تخلفات اطفال نیز بررسی شده است.

جمشید رسولی، سخنگوی لوی سارنوالی افغانستان گفت که این قضایا شامل تجاوزهای جنسی، لت و کوب، آزار و اذیت، نکاح اجباری، ممانعت از حق ازدواج، ازدواج‌های زیر سن، انزوای اجباری، منع تصرف در ارث و اموال بوده است.

او افزود: "از این رقم ۱۱۷۳، کابل با ۳۳۹ مورد خشونت در جایگاه نخست قرار دارد...هرات با ثبت ۹۴ قضیه در جایگاه دوم، دایکندی با ثبت ۶۷ مورد خشونت در جایگاه سوم...قرار دارد".

بر اساس معلومات لوی سارنوالی افغانستان بیشترین قضایا لت و کوب زنان است که به ۵۴۸ مورد می‌رسد، آزار و اذیت ۱۴۱ مورد و تجاوز جنسی نیز ۱۲۱ مورد را تشکیل می‌دهد.

معاون لوی سارنوالی افغانستان گفت که بیش از صد مورد لت و کوب زنان تنها در ایام قرنطین به وقوع پیوسته است.

از سویی هم، یک گزارش ابتدایی کمیسیون مستقل حقوق بشر نشان می‌دهد که از جنوری تا پایان ماه می سال روان میلادی ۷۵۴ قضیه خشونت علیه زنان در این کمیسیون ثبت شده است.

ذبیح‌الله فرهنگ، رییس نشرات و روابط عامۀ این کمیسیون روز پنجشنبه ۲۵ جون (۵ سرطان) به صدای امریکا گفت که بیشترین خشونت‌ها در ماه فبروری علیه زنان اِعمال شده که رقم آن به ۲۱۵ قضیه می‌رسد.

به گفتۀ وی، در جنوری ۱۹۴ قضیه، مارچ ۱۷۰ مورد، اپریل ۷۱ و ماه می نیز ۱۰۴ قضیه خشونت علیه زنان در کمیسیون ثبت شده است.

او افزود: "خشونت خانوادگی، ازدواج‌های اجباری، اجازه نداشتن دختر به ازدواج از جانب خانواده، غیابت شوهر و بی‌سرنوشت شدن زنان مهم ترین عوامل اند".

آقای فرهنگ گفت که این گزارش هنوز نهایی نشده و زود است که آن را با پنج ماه اول سال ۲۰۱۹ میلادی مقایسه کرد.

از دید مدافعان حقوق زن، خشونت‌ها علیه زنان در جریان سال روان، بیشتر به مساله قرنطین مرتبط است.

فعالان حقوق زن نیز به این باور استند که با حضور مردان در خانه در ایام قرنطین، خشونتی که از قبل در برابر زنان وجود داشت، بیشتر شده است.

بخش زنان ملل متحد در افغانستان نیز گفته است که با توجه به افزایش بیکاری، فقر و ضعیف‌شدن نظام صحی و سیستم‌های محافظتی ناشی از همه‌گیری ناگوار کروناویروس، زنان و دختران بیشتر از پیش در معرض خطر و خشونت قرار می‌گیرند.

XS
SM
MD
LG