رینا امیری، نمایندۀ ویژه وزارت امور خارجه ایالات متحده برای حقوق زنان و دختران افغان، میگوید که زنان افغان با "سختترین محدودیتها در جهان" روبرو استند.
خانم امیری در پیام عیدیاش از رهبران جهان اسلام و عالمان دین خواست تا در کنار مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران افغان باشند.
این در حالی است که پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، شماری از گروههای مدافع حقوق زنان و کشورها از جمله ایالات متحده امریکا نسبت به محدودیتهای وضعشدۀ طالبان بر زنان افغان ابراز نگرانی کرده اند.
به گفتۀ آنان، در ده ماه گذشته زمینه کار برای زنان در این کشور محدود و مکاتب بالاتر از صنف ششم نیز به روی دختران بسته شده است.
نمایندۀ ویژه وزارت امور خارجه ایالات متحده برای حقوق زنان و دختران افغانستان هفتۀ گذشته گفت که طالبان حقوق زنان را نادیده گرفته و حکومت طالبان را"سرکوبگرانهترین رژیم جهان" خواند.
خانم امیری گفت که رفتار این گروه با مردم افغانستان بر تداوم تحریمهای بینالمللی بر حکومت طالبان منجر شده است.
طالبان قبل از مسلط شدن بر افغانستان و در شش روز اول حکومت خود وعده داده بودند که همه دختران و زنان افغان حق آموزش و کار را خواهند داشت و به حقوق آنها احترام میگذارد، اما این گروه نه تنها این وعده را عملی نکرد، بلکه برخی محدودیتهای دیگر را بر زنان وضع کرد و دروازههای مکاتب متوسطه و لیسه هنوز هم به روی دختران بسته باقی مانده است.
بسیاری از افغانها در شبکههای اجتماعی با راه اندازی کمپاینی زیر نام "بگذارید دختران افغان بیاموزند" از طالبان خواسته اند تا مکاتب دخترانه را باز کنند.
این در حالی است که در رابطه به بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسۀ دخترانه، فقیرالله فایق، رییس شورای علمای طالبان در ولایت کابل به تازگی گفته است که "دروازههای مکاتب به زودی به روی دختران باز خواهند شد."
آقای فایق در مصاحبهای با صدای امریکا ادعا کرد که که ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان "مخالف بازگشایی مکاتب دخترانه" نیست.