مذاکرات روز شنبه چهارم می (۱۵ ثور) در قاهره، پایتخت مصر، به منظور برقراری آتشبس میان اسراییل و گروه حماس در نوار غزه آغاز شد، اما هیات اسراییلی تا حالا در این مذاکره حضور نیافته است.
میانجیگران از قطر، مصر و ایالات متحده روز شنبه با هیاتی از گروه حماس در قاهره نشستند تا پاسخ این گروه را در مورد پیشنهاد آتشبس ۴۰ روزه بشنوند.
بر اساس این پیشنهاد، این توافق احتمالی دربرگیرنده تبادله گروگانها در ازای رهایی فلسطینیها از زندانهای اسراییل میشود.
اسراییل تا حالا هیات خود را به قاهره اعزام نکرده است. یک مقام ارشد اسراییلی به خبرگزاری فرانس پرس گفته است کشورش فقط در صورتی این کار را انجام خواهد داد که "حرکت مثبت" در چارچوب پیشنهادی وجود داشته باشد.
این مقام اسراییل هشدار داد که برای توافق واقعی، انتظار میرود مذاکرات ''سخت و طولانی'' باشد.
مذاکرات قبلی تا حالا به دلیل موقفگیریهای گروه حماس و حکومت اسراییل با بنبست مواجه شده است.
حماس خواهان آتشبس دایمی و خروج کامل نیروهای اسراییل از نوار غزه شده و بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، پافشاری دارد که تندروان این گروه را در منطقه رفح سرکوب کند. در جریان نزدیک به هفت ماه عملیات نظامی اسراییل بر شمال غزه، کم وبیش ۱.۲ میلیون فلسطینی به رفح پناه برده اند.
طرح اسراییل برای عملیات زمینی بر رفح نگرانیهای بین المللی را برانگیخته است.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر بر اسراییل حمله کرد و به گفتهٔ مقامات اسراییلی ۱۱۷۰ نفر که بیشتر شان غیرنظامیان بودند، کشت. تندوران این گروه، در هفتم اکتوبر سال گذشته نزدیک به ۲۵۰ نفر را گروگان نیز گرفتند.
اسراییل پس از آن دست به حملات انتقامجویانه زده و تا اکنون بر اساس معلومات مقامات صحی غزه بیش از ۳۴۶۵۴ نفر را در غزه کشته است که اکثریت شان زنان و کودکان بوده اند.
گروه