نتایج یک تحقیق علمی در ایالات متحده نشان می دهد، خودکشی ستاره های بزرگ جهان هنر و سرگرمی، تاثیر منفی در جامعۀ امریکا داشته و باعث افزایش خودکشی ها در این کشور شده است.
پژوهشگران مرکز صحی پوهنتون کلمبیا با انتشار مقاله یی در ژورنال طبی PLOS One نتایج تحقیقات خود را منتشر کردند. این اولین باری است که درباره تاثیر خودکشی ستاره های مشهور بر جامعه در عصر دیجیتال تحقیق می شود.
پژوهشگران پس از خودکشی بازیگر و کمدین محبوب امریکایی رابین ویلیمز،به بررسی آمار و ارقام خودکشی در ایالت های مختلف این کشو پرداختند و فهرست کاملی از قربانیان را تهیه کردند.
پژوهشگران این تحقیق گفته اند که پس از ارزیابی ارقام خودکشی ها از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۵ که از سوی مرکز کنترول و جلوگیری امراض ایالات متحده ارایه شده است، آنان انتظار داشتند که رقم خودکشی ها در سراسر امریکا از ماه آگست ۲۰۱۴ تا دسامبر همان سال به ۱۶۸۴۹ مورد برسد. اما میزان خودکشی ها در این مدت زمانی به ۱۸۶۹۰ مورد رسید که افزایش ۹.۸۵ در صدی خودکشی را در آن کشور نشان می دهد.
این افزایش در تمام رده های سنی یا جنسیتی محسوس بود و به باور پژوهشگران "ارتباط مستقیمبا مرگ رابین ویلیامز داشت."
این هنرمند امریکایی به تاریخ ۱۱ ماه آگست ۲۰۱۴ در منزل شخصی اش در ایالت کالیفرنیا خود را حلق آویز کرد.
بر اساس آمار موجود، تعداد افرادی که در این دوره زمانی خود را حلق آویز کردند، ۳۲ درصد افزایش یافته، در حالیکه خودکشی ها به سایر روش ها، سه در صد بیشتر بوده است.
به گفته پژوهشگران، نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد مرگ غم انگیز رابین ویلیمز تاثیر منفی بر جامعه داشته و میزان خودکشی در میان شهروندان امریکایی را به طرز چشمگیری افزایش داده است.
به عقیده آنان پوشش گسترده خبری رسانه ها و بیان جزییات مرگ چهره های مشهوری مثل رابین ویلیامز در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از عوامل مهم این پدیده اجتماعی است.
به این معنا که آگاهی از جزییات چنین رویداد ها باعث تشدید افسردگی، ناامیدی و سایر مشکلات روحی بیماران شده و آنان را به خودکشی با روشی مشابه تشویق می کند.
پژوهشگران باور دارند مرگ ستاره های بزرگ در دهه های گذشته به دلیل عدم وجود شبکه های اجتماعی تاثیر چندانی بر جامعه نداشت، و تغییر خاصی در میزان خودکشی ایجاد نمی کرد.
هر چند که انتشار نتایج این تحقیق علمی با نظر مساعدی از سوی تعدادی از پژوهشگران مواجه شده، برخی نیز به انتقاد از آن پرداخته و یافته های آن را چندان درست و دقیق تلقی نمی کنند.
به عقیده منتقدین، بررسی نتایج واقعی تاثیر مرگ ستاره های بزرگ بر تعداد خودکشی در جامعه نیاز به تحقیقات طولانی تر و سنجش عوامل مختلف دیگری در این چهارچوب دارد.