در یک نامۀ سرگشاده، ۴۶ نفر از رهبران بازنشستۀ نظامی ایالات متحده مخالفت شان را با بازگشت امریکا به توافق هستهای ایران اعلام کردند.
در بخشی از این نامه با اشاره به تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین آمده است: "امروز در اوکراین، شاهد خشونتهای کشوری استیم که بیرحمانه بر همسایۀ خود حمله کرده و تمام جهان را با سلاحهای هستهای خود تهدید میکند".
در این نامه همچنین نگاشته شده است که مذاکرات برای احیای توافق هستهای ایران، هم اکنون با نقش آفرینی مرکزی روسیه در جریان است.
این نظامیان امریکایی ایران را "بزرگترین دولت حامی تروریزم" خوانده و گفته اند که تهران اکنون به این فکر است تا سایه اسلحۀ هستهای خود را بر شرق میانه بیافگند.
مذاکرات میان ایران و قدرتهای اروپایی که ایالات متحده به گونۀ غیرمستقیم در آن دخیل است، از بیش از یک سال به اینسو در ویانا، پایتخت اتریش ادامه دارد تا توافق هستهای سال ۲۰۱۵ دوباره احیا شود.
با آنکه جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده به احیای این توافق تمایل نشان داده است، نظامیان امریکایی در نامۀ سرگشادۀ شان هشدار داده اند که ایران میخواهد با تبدیل شدن به یک قدرت هستهای، قلمرو امریکا و موجودیت همپیمانان منطقهای امریکا را تهدید کند.
در قسمتی از این نامه، نظامیان امریکایی امضاکننده، با اشاره به برخی امتیازاتی که توافق احتمالی با ایران به جمهوری اسلامی و روسیه میدهد، مخالفت خود را با آن اعلام کرده اند.
در حالیکه برخی مقامهای غربی و ایرانی از نزدیک شدن به توافق نهایی حرف میزنند، چندین نامۀ دیگر نیز در مخالفت با هرگونه توافق هستهای با ایران، به آدرس جو بایدن، رییس جمهور امریکا فرستاده شده است.
چندی پیش، صدها امریکایی ایرانیتبار از آقای بایدن خواستند تا سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی نگه دارد. همچنین شماری از سناتوران جمهوریخواه از رییس جمهور بایدن خواسته اند تا تواناییهای نظامی مورد نیاز اسراییل برای دفاع از خود و همچنین برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای را فراهم کند.
جیم بنکس، نماینده اندیانا در مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در یک پیام تویتر نوشته است: "زمانیکه جمهوریخواهان، مجلس نمایندگان را پس بگیرند، برای لغو هرگونه توافقی با ایران و بازگشت تمام تحریمها بر تهران تمام تلاش شان را به خرج خواهند داد."
پیشتر از آن نیز ۲۰ عضو کانگرس ایالات متحده در نامهای به رییس جمهور ایالات متحده، ضمن تاکید بر "بررسی دقیق هرگونه توافق" از سوی کانگرس، نسبت به احتمال خروج سپاه پاسداران از فهرست گروههای ترویستی و لغو تحریمهای وضعشده علیه اعضای دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران، ابراز نگرانی کرده بودند.