نشست ماسکو، که به منظور تامین صلح و ثبات و تسریع روند صلح و آشتی در افغانستان دایر شده بود، با ارایۀ یک سلسله پیشنهاد ها به جناح های درگیر پایان یافت. در این نشست گفته شد که معضله افغانستان راه حل نظامی ندارد و باید به مذاکرات بین الافغانی توافق صورت بگیرد، و جامعه جهانی هم برای به ثمر رسیدن این تلاش های صلح همکاری نماید.
وزارت خارجه افغانستان که به این گفتگو ها یک هیئت پایین رتبه فرستاده بود، مدعی است که کلیه خواست های حکومت افغانستان درین نشست مورد تایید فرار گرفته است.
احمد شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که موضعگیری افغانستان این بود که افغانستان موقف دوگانه و گزینه یی راجع به تعریف تروریزم را رد می کند و این موقف افغانستان از سوی اشتراک کننده گان مورد قبول واقع شد. مستغنی افزود: "اکثریت شرکت کنندگان اجلاس با موقف افغانستان توافق کردند و آن این که منطقه باید در مورد افغانستان به یک اجماع کلی برسد و پیام کلی را و پیام قوی را به طالبان بفرستد که راه پیشرو گفتگومی باشد نه خشونت."
آقای مستغنی به ادامه گفت که افغانستان پیشنهاد کرد تا دور بعدی این نشست مشورتی منطقه یی در کابل برگزارشود که مورد قبول شرکت کنندگان قرار گرفت و تاریخ جلسه بعد ا اعلام می گردد.
اما تحلیل گران مسایل سیاسی در کابل با توجه به پایان نامه کنفرانس بیشتر به این عقیده اند که این جلسه فقط جنبه نمایشی داشت، و کدام نقش برجسته نخواهد داشت .
داکتر عبداللطیف نظری استاد پوهنتون گفت: "روسیه خواست بفهماند به رقبای خود که یکی از محورهای تاثیر گذار روسیه می باشد. و توصیه هایی که درین جلسه صورت گرفت توصیه های تکراری اند و در تحولات سیاسی و ختم جنگ در افغانستان نقش ندارد."
داکتر کبیر رنجبر، آگاه به مسایل سیاسی و حقوقی هم به این عقیده است که مسایل مطرح شده در نشست مسکو تکراری بود. وی افزود: "این هدف اساسی این جلسه نزدیک کردن کشورهای منطقه بود که این ها را باهم متحد بسازد و یک اجماع کلی بوجود بیاورد."
امین الله حبیبی، تحلیل گر مسایل سیاسی نظامی به این عقیده است که مساله صلح موضوع ساده نیست و بازیگران زیاد درمنطقه وجود دارد که نمی خواهند در افغانستان صلح و ثبات بیاید. اگر حکومت افغانستان بتواند یا در وطن صلح و ثبات بیاورد و به روسیه اطمینان بدهد که به گروه های افراطی اجازه نمیدهد که دریای آمو را عبورنموده به آسیای میانه برود و روسیه با حکومت افغانستان همکاری می کند، نگرانی روسیه فقط منافع ملی و امنیتی اش است و بس.
درین کنفرانس مشورتی و نوبتی مسکو؛ معینان وزارت خارجه و نماینده های یازده کشور اشتراک کرده بودند و ایالت متحده امریکا به رغم دعوت از سوی سازماندهندگان، در آن اشتراک نکرد.