لینک های دسترسی

Breaking News

پوتین: به قوای بحری روسیه اسلحۀ هسته‌ای پیشرفته داده می‌شود


در حالیکه ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه می‌گوید که خواستار رقابت تسلیحاتی نیست، به تازگی گفته است که قوای بحری روسیه با تسلیحات تهاجمی هسته‌ای که فراتر از سرعت صوت حرکت می‌کند، تسلیح خواهد شد.

رییس جمهور پوتین روز یکشنبه ۲۶ جولای (پنجم سرطان) هنگام صحبت در نمایش بهترین‌کشتی‌های قوای بحری روسیه در شهر سنت پیترسبرگ گفت که قابلیت‌های قوای بحری روسیه روبه افزایش است و در سال روان ۴۰ کشتی جدید نیز به آن افزوده خواهد شد.

آقای پوتین گفت: "به کارگیری گستردۀ تکنالوژی پیشرفتۀ دیجیتل که در جهان مانند ندارد، به شمول سیستم‌هایی تهاجمی مافوق سرعت صوت و درون‌های زیردریایی، به ناو بحری روسیه برتری منحصر به فرد و قابلیت فزایندۀ رزمی خواهد داد."

وزارت دفاع روسیه با نشر اعلامیه‌ای گفته است که این تسلیحات آخرین مرحلۀ آزمایشات را پشت سر می‌گذرانند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، تسلیحات جدید قوای بحری روسیه شامل درون‌های هسته‌ای زیردریایی که توسط کشتی‌های زیر دریایی حمل می‌شود و میزایل کروز "زیرکان" است که فراتر از صدا سرعت دارد و از کشتی‌ پرتاب می‌شود.

آقای پوتین و دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا همواره توانمندی‌های کشورشان را در زمینۀ دستیابی به تسلیحات پیشرفتۀ هسته‌ای به رخ همدیگر کشیده اند.

آقای ترمپ در دسمبر گذشته در حاشیۀ اجلاس سران کشورهای عضو ناتو گفت که ایالات متحده سرمایه گذاری قابل ملاحظه‌ای در بخش اسلحۀ هسته‌ای انجام داده و به قدرتمندترین کشور در این عرصه بدل شده است. با آنهم او افزود: "بسیار خوب خواهد شد که اگر کاری انجام دهیم تا (تولید سلاح هسته‌ای) و نوسازی آن را توقف دهیم..."

ولادیمیر پوتین سال گذشته تهدید کرد که اگر ایالات متحده تسلیحات هسته‌ای برد متوسط را در اروپا مستقر کند، روسیه نیز کشتی‌های خود را با میزایل‌های مافوق سرعت صوت تسلیح و تجهیز خواهد کرد.

با آنکه ایالات متحدۀ امریکا تا کنون تسلیحات هسته‌ای میان‌برد را در اروپا مستقر نکرده است، روسیه نگران است که دیر یا زود چنین اقدامی صورت خواهد گرفت.

رییس جمهور دونالد ترمپ در اگست سال گذشته به صورت رسمی از "پیمان نیروی هسته‌ای میان‌برد" با روسیه خارج شد و مسکو را به تخطی از این پیمان متهم کرد.

این پیمان در سال ۱۹۸۷ میلادی میان رونالد ریگن، رییس جمهور پیشین ایالات متحده و میخاییل گرباچف، رییس جمهور وقت اتحاد جماهیر شوروی امضا شد. هدف این پیمان، از بین بردن میزایل های با برد کوتاه و متوسط بود که قادر به حمل سلاح اتمی است.

بر اساس گزارش انجمن کنترول سلاح که یک نهاد غیر حزبی مستقر در ایالات متحده است، در حال حاضر نه کشور در سراسر جهان با اسلحه هسته‌ای مجهز اند که شامل ایالات متحده، روسیه، چین، فرانسه، انگلستان، پاکستان، هند، اسراییل و کوریای شمالی می شود.

با اینحال، اسراییل تا کنون به گونۀ رسمی داشتن اسلحۀ هسته‌ای را رد یا تایید نکرده است.

بر اساس گزارش این انجمن، در کل حدود ۱۴ هزار سرگلوله هسته‌ای در جهان موجود است که تقریباً ۹۰ درصد آن در کنترول ایالات متحده و روسیه قرار دارد.

از آن جمله ۹۵۰۰ سرگلوله هسته‌ای در اختیار نظامیان این نه کشور قرار دارد و قرار است متباقی از بین برده شود.

XS
SM
MD
LG