لینک های دسترسی

Breaking News

پوتین: نمی‌خواهم روسیه به عصر شوروی برگردد


ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه با تاکید بر اهمیت انتقال سیاسی گفته است که نمی‌خواهد روسیه به اقداماتی شبیه حاکمان "عصر شوروی" متوسل شود و رییس جمهور طرحی برای برگرداندن قدرت نداشته باشد.

رییس جمهور پوتین روز چهارشنبه گذشته خواستار تغییراتی در قانون اساسی روسیه شد که از دید اکثر منتقدان می‌تواند زمینه را برای ابقای وی در قدرت فراتر از دور کنونی ریاست جمهوری اش که در سال ۲۰۲۴ پایان می‌یابد، فراهم کند.

آقای پوتین خواستار اصلاحاتی در قانون اساسی روسیه شد تا به پارلمان صلاحیت معرفی صدر اعظم و اعضای کابینه را بدهد.منتتقدان به این باور اند که ولادیمیر پوتین با دادن صلاحیت معرفی صدر اعظم به پارلمان، در نظر دارد که بار دیگر به صفت صدر اعظم معرفی شده و به نحوی در قدرت بماند.

در واکنش به این اقدام، دیمیتری مدویدوف، صدر اعظم روسیه و همکار نزدیک آقای پوتین استعفا کرد.

پس از تدوین قانون اساسی روسیه در سال ۱۹۹۳ و در زمان حاکمیت بوریس یلسن، این نخستین تعدیل در این قانون خواهد بود.

آقای پوتین روز شنبه ۱۸ جنوری (۲۸ جدی) در جمعی از نظامیان پیشین روسیه گفت: "به نظر من، بسیار نگران کننده است که به وضعیت اواسط ۱۹۸۰ برگردیم که سران دولت تا فرجامین روزهای عمر شان در قدرت می‌ماندند و شرایط لازم ایمنی برای انتقال قدرت نداشتند".

لیونید برژنیف، یوری اندروپوف و کنستانتین چرنینکوف، رهبران پیشین اتحاد جماهیر شوروی پیشین همه در جریان تصدی ریاست جمهوری درگذشتند.

میخاییل گرباچف، آخرین رییس جمهور اتحاد شوروی پیشین سیاست اصلاح طلبی و بازسازی اقتصادی و اداری شوروی موسوم به "پرسترویکا" را در پیش گرفت و اصلاحات را ایجاد کرد، اما اتحاد شوروی دیر نپایید و از هم پاشید.

آقای پوتین گفته است که با درک خواسته‌های مردم روسیه، خواستار تداوم قدرت شده است. او گفت: "برای اکثریت مردم ما، این موضع با نگرانی ها در مورد ثبات در جامعه، ثبات در دولت –هم ثبات خارجی و هم داخلی- ربط دارد، من ترجیحاً آن را درک کردم".

اما شماری از ناظران به این باور اند که پیشنهاد‌های آقای پوتین به منظور تحکیم قدرت او و نوعی "کودتای قانون اساسی" بوده است.

ولادیمیر پوتین، نخست در سال ۲۰۰۰ به صفت رییس جمهور روسیه انتخاب شد، سپس در سال ۲۰۰۸ به خاطری که قانون اساسی مانع کار وی به صفت رییس جمهور می‌شد، در سمت صدر اعظم در قدرت باقی‌ ماند.

زمانیکه آقای پوتین صدر اعظم روسیه بود، دیمیتری مدویدوف رییس جمهور بود اما از نفوذی که پوتین داشت، برخوردار نبود.

با پایان دورۀ ریاست جمهوری آقای مدویدوف، ولادیمیر پوتین بار دیگر از سال ۲۰۱۲ تا کنون تصدی ریاست جمهوری روسیه را در دست دارد.

XS
SM
MD
LG