وزارت خارجه روسیه روز شنبه ۳۰ اپریل ( دهم ثور) از ایالات متحده و ناتو خواست که اگر این کشور ها " واقعاََ برای حل بحران اوکراین علاقمند استند" باید فراهم آوری تسلیحات را برای اوکراین متوقف کنند.
رسانهٔ دولتی چین از قول سرگی لارووف، وزیر خارجهٔ روسیه، گزارش داده است که اگر غرب خواهان راه حل جنگ اوکراین از طریق مذاکره است، کشور های غربی در گام نخست باید کمک نظامی خود را به اوکراین توقف دهند.
لاوروف گفت: " اگر امریکا و ناتو واقعاََ علاقمند به حل بحران اوکراین استند، نخست از همه آنها باید بیدار شوند و عرضهٔ تسلیحات و مهمات را بر رژیم کیف متوقف سازند."
کرملین در گذشته نیز گفته بود که فراهم آوری تسلیحات نظامی از سوی کشور های غربی به اوکراین یک تهدید به امنیت اروپا میباشد.
پس از گذشت بیش از دو ماه از تهاجم روسیه بر اوکراین و ناکامی هدف کوتاه مدت مسکو مبنی بر تصرف کیف، روسیه اکنون عملیات نظامی خو را در منطقه دونباس در شرق اوکراین تشدید بخشیده است.
سرگی لاوروف ، وزیر خارجه روسیه به شینوا، خبرگزاری دولتی چین گفت که " عملیات نظامی خاص" دقیقاََ طبق برنامه به پیش میرود."
چین از محکوم کردن تهاجم روسیه بر اوکراین خودداری کرده و از دوستی مستحکم خود با مسکو همواره دفاع کرده است و رسانه های چینی نیز همواره موقفگیری روسیه را در جنگ اوکراین انعکاس می دهند.
ایالات متحده تلاش میکند تا از طریق وضع تعزیرات بیشتر اقتصادی و فراهمآوری سلاح و تجهیزات نظامی برای اوکراین، بر روسیه فشار وارد کند تا جنگ در اوکراین را پایان دهد.
ولی لاوروف میگوید که روسیه میتواند اقتصاد خود را برای محافظت در برابر " خصومت های غیرقانونی" ممکن دوباره احیای نماید.
اخیراََ مریک گارلند، وزیر عدلیۀ ایالات متحده، روز سهشنبه ۲۶ اپریل (ششم ثور) گفت که ادارهٔ جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده قرار است از کانگرس امریکا بخواهد تا از طریق تغییر در قانون، وزارت عدلیهٔ این کشور را قادر سازد تا داراییهای الیگارشهای روسی را به سادهگی مصادره کند.
وضع تعزیرات علیه ثروتمندان نزدیک به رییس جمهور پوتین، یکی از اقداماتی است که واشنگتن از آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، به آن متوسل شده است.
بر اساس گزارش شینوا،در حالیکه کشور های غربی تعزیرات بیشتری را علیه روسیه وضع کرده اند ، لاوروف گفته است که مسکو تلاش می کند تا از داد و ستد با دالر امریکایی دوری کند؛ کمتر متکی به واردات باشد و استقلال صنایع تکنالوژی خود را تقویت کند.
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، ماه گذشته اعلام کرد که خریداران خارجی "غیردوستانه" باید هزینه های خویش را با روبل پرداخت کنند، نه دالر و یورو.
مسکو ظاهراً هدف دارد تا فروش محصولات خویش را به روبل روسی انجام دهد تا ارزش پول این کشور در مقابل اسعار خارجی به خصوص دالر و یورو تقویت شود.
مسکو از چندین سال بدیسنو تلاش دارد تا پالیسی "دالرزدایی" را عملی کند و از شرکای خود همچو چین و هند نیز خواسته است تا داد و ستد را با دیگر اسعار معامله انجام بدهند.