وزارت فواید عامه حکومت طالبان میگوید که به منظور بازسازی و ترمیم ۸۰ کیلومتر شاهراه سالنگ، این مسیر سر از روز شنبه پنجم اگست (۱۴ اسد) روزانه به روی ترافیک بسته خواهد شد.
محمد اشرف حق شناس، مسوول مطبوعاتی این وزارت، در پیامی تصویری به رسانهها گفته است که مسافران میتوانند شبها در این مسیر تردد کنند.
او گفت: "از روز شنبه تردد هر گونه وسایط ترافیکی در این شاهراه در طول روز مجاز نیست. اما از طرف شب، به نوبت، یک شب از شمال به جنوب و شب دیگر از جنوب به شمال تردد مجاز است."
شاهراه سالنگ که ولایات شمالی، شمالشرقی و شمالغربی را با پایتخت وصل میکند، در زمان حکومت حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان، بازسازی شده بود. اما به دلیل تردد زیاد وسایط و اضافهوزن موترهای باربری طی سالهای اخیر این شاهراه همانند مسیرهای دیگر تخریب شده است.
عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرای حکومت طالبان، به تاریخ ۱۳ جولای کار بازسازی ۸۰ کیلومتر این شاهراه را افتتاح کرد.
او هنگام آغاز کار بازسازی این شاهراه گفت که در جریان دو سال پسین پروژههای انکشافی را که در افغانستان افتتاح کرده است، این دومین پروژه مهم بعد از اعمار کانال قوش تیپه است که در دوره حاکمیت مجدد طالبان در افغانستان افتتاح میشود.
کار بازسازی این شاهراه به دو شرکت داخلی سپرده شده است.
شاهراه سالنگ، کابل، پایتخت افغانستان را از طریق بندر حیرتان در ولایت بلخ به اوزبیکستان، از طریق بندر شیرخان کندز به تاجیکستان و از طریق بندر آقینه در ولایت فاریاب به ترکمنستان وصل میکند.
در ماههای اخیر علاوه بر تردد مسافران عادی و کالاهای تجاری در شاهراه سالنگ، زغال سنگ معادن ولسوالی دره صوف ولایت سمنگان نیز از این مسیر به پاکستان انتقال مییابد.
علاوه بر این، در ماه جون سال روان میلادی، حکومت طالبان به طور آزمایشی مجوز ترانزیت نفت و گاز از روسیه و کشورهای آسیای مرکزی را نیز صادر کرده است که نیز از همین مسیر به پاکستان منتقل میشود و حجم ترافیک افزایش داشته است.
شاهراه قدیم شیبر بین کابل و ولایات شمالی افغانستان نیز باز است، اما بسیاری از قسمتهای این مسیر قیرریزی نشده و نیاز به بازسازی دارد.
مسیر سالنگ یکی از کوتاه ترین مسیرهای بین آسیای میانه و بندر کراچی پاکستان است که در حال حاضر تجار پاکستانی از آن برای حمل و نقل کالا استفاده میکنند.
قبل از بازسازی شاهراه سالنگ، حکومت طالبان بازسازی شاهراه کابل – قندهار را نیز آغاز کرده است.
شاهراه کابل - قندهار که حدود ۲۰ سال پیش بازسازی شد، طی چندین سال گذشته به دلیل ماینگذاریهای طالبان بر سر راه کاروانهای نظامیان حکومت پیشین افغانستان و عدم مراقبت تخریب شده است.
گروه