لینک های دسترسی

Breaking News

از مهاجرت تا عضوعیت در پارلمان دنمارک؛ روایت زندگی سمیرا نوا


سمیرا نوا، بانوی افغان تبار و عضو پارلمان دنمارک
سمیرا نوا، بانوی افغان تبار و عضو پارلمان دنمارک

سمیرا نوا، بانوی افغان تبار پس از انتخابات ماه نومبر در دنمارک برای بار دوم به پارلمان آن کشور راه یافته است.

خانم نوا که از چهار سال به اینسو عضو پارلمان دنمارک است، از فراز و فرودهای رسیدن به کرسی پارلمان، سخن می‌گوید.

او گفت: "زن بودن مشکل کلان بوده است. هم‌خارجی‌ها و هم دنمارکی‌ها وقتی دیدن که یک زن در سیاست پیشرفت می‌کند، مشکل خلق می‌کنند؛ بیشتر از این که شما خارجی استید. از این که پدرم از افغانستان بوده نیز آزارهایی دیده ام."

در سال‌های پسین، افغان‌های زیادی به ویژه جوانان در کشورهای اروپایی کوشیده اند در سیاست دست بلندی داشته باشند، اما شانس خوش یاری شان نکرده است. خانم نوا می گوید، از ۱۵ سالگی و از هنگامی که دانش آموز مکتب بود، شوق سیاست را در سر داشت.

پارلمان دنمارک ۱۷۹ عضو دارد و ۴۰ درصد اعضای آن زنان استند. هرچند ده درصد کل جمعیت این کشور را غیردنمارکی‌ها می‌سازند، تنها سه عضو پارلمان دنمارک ریشه غیردنمارکی دارند.

نوا گفت: "خیلی مهم است وقتی کسی ریشه خارجی دارد، مسلمان است و افغان است تنها به مسایل مهاجرتی بسنده نکند و به موضوعات دیگر و بزرگ‌تر از این باید فکر کند. و اگر در مسایل بزرگ‌تر دیگر دخیل نباشید، بسیار مشکل خواهد بود که شما در سیاست پیشرفت کنید و شما را قبول کنند."

برخلاف بسیاری جاهای دیگر، شهروندان دنمارک می‌توانند که بی هیچ ممانعتی وارد تالار عمومی شوند و در جاهای مشخص، به تماشای آنچه که در مجلس می‌گذرد بنشینند. دانش آموزان مکاتب در دنمارک نیز، شانس وکالت نمادین را یک روز در سال در پارلمان دارند.

خانم نوا می گوید، از ۱۵ سالگی و از هنگامی که دانش آموز مکتب بود، شوق سیاست را در سر داشت.
خانم نوا می گوید، از ۱۵ سالگی و از هنگامی که دانش آموز مکتب بود، شوق سیاست را در سر داشت.

خانم نوا می‌گوید که چوکی‌های نمایندگان نظر به تجربه و سن شان ردیف می‌شود. نمایندگان جوان در عقب می‌نشینند و هر سالی که تجربه‌شان بیشتر می‌شود، چوکی شان نیز یک قطار به جلو گذاشته می‌شود.

این سیاست‌گر دنمارکی افغان‌تبار، متفاوت از دیگر سیاست‌گران مهاجر به مسایل می‌بیند. چنانکه این تفاوت را به خوبی می‌شود در تصاویر کمپاینی او در انتخاباتی که چند ماه پیش برگزار شد دید.

او گفت: ."وقتی تصاویر من در کوپنهاگن نصب شد، واژه‌های بد بالای تصاویر من نوشتند. به خاطر این که نام افغانی و عربی است و اما آزار بیشتر که در سیاست دیدم از زن بودن و جوان بودنم بود."

رسیدن به اهداف سیاسی به ویژه برای مهاجران و در یک کشور دیگر، زمان‌بر است و پشت کار بسیار می‌طلبد؛ آن‌هم در رقابت با کهنه‌کارترین سیاستگران کشورها. برای سمیرا نوا با ریشه غیر دنمارکی نیز، رسیدن به کرسی پارلمان دنمارک، بی چالش های سختی نبوده است.

XS
SM
MD
LG