وزارت خارجۀ ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۳ مارچ (۲۳ حوت) محسن پاکنژاد، وزیر نفت و سه شرکت و سه نفتکش دخیل در فروش نفت ایران را تحریم کرد.
این وزارت با نشر بیانیهای گفته است که این شرکتها و نفتکشها منبع عاید برای رژیم ایران بود، عوایدی که بر اساس این بیانیه از آن برای فعالیتهای بیثبات کنندۀ ایران کار گرفته میشد.
در بیانیه آمده است که این شرکتها نفت ایران را به گونۀ غیرقانونی به جنوبشرق آسیا به ویژه به چین انتقال میدادند. بیانیه نفتکشهای این شرکتها را "دارایی مسدود شده" خوانده است.
وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته است که حکومت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن کشور، به کمک پاکنژاد، ثروت نفت ملی ایران را دزدی میکنند.
بیانیه حاکی است که تحریمهای جدید، در چارچوب پالیسی "اعمال فشار حد اکثر" بر ایران وضع شده است.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، به منظور بازداشتن ایران از دستیابی به تسلیحات هستهای "پالیسی حد اکثر فشار" را بر ایران اعمال کرده و همزمان از مقامهای آن کشور خواسته است که برای رسیدن به توافق جدید هستهای مذاکره کنند، در غیر آن گزینۀ نظامی نیز منتفی نخواهد بود.
بیانیه افزوده است که هدف وضع تحریمهای جدید "به صفر رساندن عواید صادرات نفت" ایران است تا مانع تهدید هستهای و برنامۀ میزایل بالستیکی تهران شده و آن کشور را از حمایت از گروههای نیابتی باز دارد.
وزارت خارجۀ ایالات متحده تاکید کرده است که به مختلکردن تامین مالی غیرقانونی فعالیتهای بدخواهانۀ ایران و محدود کردن منابع مالی قابل دسترس به مقامهای آن کشور ادامه خواهد داد.
همزمان با این، دفتر کنترول داراییهای خارجی وزارت مالیۀ ایالات متحده نیز محسن پاکنژاد و دهها شرکت و نفتکش این کشور را در فهرست افراد و املاک مورد نگرانی ویژۀ خود افزود.
وزارت مالیۀ ایالات متحده با نشر بیانیهای گفته است که پاکنژاد بر فروش دهها میلیارد دالر نفت ایران نظارت داشته و درآمد آن را به نیروهای مسلح ایران اختصاص داده است.
گروه