عربستان سعودی روز پنجشنبه ۱۷ مارچ (۲۶ حوت) چهار نفر را اعدام کرد که مجموعۀ اعدامها را در آن کشور در سال جاری به ۱۰۰ نفر رساند.
خبرگزاری فرانس پرس به نقل از بیانیههای رسمی عربستان سعودی این آمار را تایید کرده و نگاشته است که گروههای حقوق بشر تاریخچهٔ حقوق بشری ریاض را محکوم کرده اند.
این در حالی است که عربستان سعودی روز شنبه ۱۲ مارچ در یک رویداد کمپیشینه در تاریخ معاصر این کشور، ٨١ زندانی از جمله هفت یمنی و یک سوری را به اتهام تروریزم و سایر جرایم مانند داشتن "باورهای انحرافی" اعدام کرد.
دیدبان حقوق بشر با نشر بیانیهای گفت "بسیار بعید" است که این ۸۱ نفر محاکمه عادلانه شده باشند و آن را "نمایش وحشیانه حکومت خودکامه" خواند.
اما وزارت داخلهٔ عربستان در بیانیهای گفته است: "این افراد که مجموعاً ۸۱ نفر هستند، به جرایم مختلف از جمله قتل مردان، زنان و کودکان بیگناه محکوم شدهاند. "
در بیانیۀ این وزارت آمده است: "جنایات مرتکب شده توسط این افراد همچنین شامل بیعت با سازمانهای تروریستی خارجی مانند داعش (دولت اسلامی)، القاعده و حوثیها است. "
روز چهار شنبه ۱۶ مارچ نیز سه نفر در عربستان اعدام شدند، آنهم در آستانۀ سفر بوریس جانسن، صدراعظم بریتانیا به ریاض. آقای جانسن برای تاکید بر افزایش تولید نفت جهت ثبات بازارها پس از تهاجم روسیه به اوکراین به ریاض سفر کرده است.
دیدبان حقوق بشر مستقر در نیویارک گفته است که بیش از نیمی اعدام شدگان متعلق به اقلیت مسلمان شیعه استند که "برای مدت طولانی از تبعیض و خشونت سیستماتیک توسط دولت رنج میبرند."
گروه های حقوق بشر، عربستان سعودی را به اعمال قوانین محدودکنندهٔ بیان سیاسی و مذهبی متهم کرده و از آن به دلیل استفاده از مجازات اعدام، از جمله برای متهمانی که در سنین خردسالی دستگیر شده اند، انتقاد کرده اند.
حکومت عربستان سعودی اتهامات نقض حقوق بشر را رد می کند و میگوید که طبق قوانین از امنیت ملی آن کشور محافظت میکند.