اولاف شولتز صدراعظم آلمان روز جمعه دوم دسمبر (۱۱قوس) در یک تماس تلیفونی با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه خواستار خروج فوری نیروهای روسی از اوکراین شد.
استیفن هبسترایت، سخنگوی آقای شولتز گفت: "صدراعظم [آلمان] از رییس جمهور روسیه خواست تا هر چه سریعتر به یک راه حل دپلوماتیک از جمله خروج نیروهای روسیه [از اوکراین] دست یابد."
هبسترایت گفت که شولتز در این تماس یک ساعته "به ویژه حملات هوایی روسیه علیه زیربناهای غیرنظامی در اوکراین را محکوم کرد و بر عزم آلمان برای حمایت ظرفیت دفاعی اوکراین در برابر تجاوز روسیه تاکید کرد."
اما پوتین از سیاستهای به گفتهٔ او "مخرب" غرب در اوکراین انتقاد کرده و گفت که حملات بر زیربناهای اوکراین پاسخی به حملات "تحریک آمیز" کیف بوده و ادامه خواهد داشت.
کرملین در بیانیهای گفته است که پوتین به شولتز گفت که "مسکو برای مدت طولانی از حملات میزاییلی دقیق علیه اهداف خاصی در خاک اوکراین خودداری کرده بود".
پوتین با اشاره به حمله ماه اکتوبر اوکراین به پلی که کریمیه را به سرزمین اصلی روسیه متصل میکند، افزود: "اما اکنون چنین اقدامات به پاسخ اجباری و اجتناب ناپذیر به حملات تحریک آمیز کیف علیه زیربناهای غیرنظامی روسیه تبدیل شده است."
در ماههای اخیر حملات میزایلهای کروز و حملات هوایی روسیه شبکههای برق اوکراین را ناکارا کرده و سایر زیربناهای این کشور، به شمول شبکهٔ آبرسانی را صدمه رسانیده است.
کیف میگوید که سیستم انرژی اوکراین در پرتگاه سقوط قرار گرفته و میلیونها نفر در جریان هفتههای اخیر در پی بمباردمانهای سیستماتیک روسیه، در تاریکی به سر میبرند. این در حالی است که درجهٔ حرارت در این کشور نیز به پایینتر از صفر رسیده است و مردم برای گرم نگهداشتن خانههای خویش با مشکل مواجه شده اند.
پوتین دراین تماس از شولتز خواسته است تا برلین "رویکردهای خود را در زمینه رویدادهای اوکراین بازنگری کند" و غرب را به اجرای پالیسیهای مخرب در اوکراین متهم کرده و تاکید کرده که کمکهای سیاسی و مالی غرب منجر شده که کیف ایدهٔ هرگونه مذاکرات را کاملاً رد کند.
ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین پس از اعلام کرملین مبنی بر الحاق چهار منطقهٔ اوکراین به خاک روسیه، هرگونه مذاکره با روسیه را تا زمانی که پوتین در قدرت باشد، رد کرده است.
به اساس بیانیه دفتر آقای شولتز این دو رهبر همچنین در مورد امنیت غذایی جهانی که به دلیل جنگ اوکراین در حالت بحرانی قرار گرفته، گفتگو کردند.
شولتز و پوتین در طول جنگ اوکراین به طور منظم تماس تلیفونی داشته و تماس قبلی آنها در ماه سپتمبر بود که در آن نیز به یک راه حل دپلوماتیک و آتشبس تاکید شده بود.