یک مقام محلی پاکستان روز شنبه ۳۰ نومبر (۱۰ قوس) گفت که تشدید تنشهای فرقهای-شیعه و سنی- در آن کشور سبب کشته شدن ۱۳ نفر شده است.
بر اساس گزارشها، تنشها میان فرقههای سنی و شیعه اخیراً سبب کشته شدن ۱۲۴ نفر در پاکستان شده است.
پاکستان کشوری با اکثریت جمعیت سنی است، اما ولسوالی کرم در ایالت خیبر پشتونخوا که در مرز با افغانستان واقع شده است، ، دارای جمعیت قابل توجهی از پیروان شیعه است. این دو جناح-پیروان سنی و شیعه- از دههها به اینسو درگیر تنش و اختلاف بودهاند.
درگیریهای اخیرفرقهای میان پیروان سنی و شیعه پنجشنبهٔ گذشته زمانی آغاز شد که دو کاروان جداگانه از مسلمانان شیعه که پولیس آنان را همراهی میکرد ، در کمینی گرفتار شدند. در این کمین، بیش از ۴۰ نفر کشته شدند.
از آن زمان، در ۱۰ روز گذشته، جناحهای متخاصم با استفاده از سلاحهای سبک و سنگین منطقه را به بنبست کشانیده بودند: "جادههای اصلی مسدود شده، خدمات تیلفون موبایل قطع شده و شمار قربانیان رو به افزایش است."
یک مقام حکومت محلی در ساحهٔ کرم روز شنبه گفت که با کشته شدن ۱۳ نفر دیگر در دو روز گذشته، شمار قربانیان این درگیریها به ۱۲۴ نفر رسیده است.
او افزود که از میان کشتهشدگان، ۲ نفر از اهل سنت و ۱۱ نفر از پیروان شیعه بودند. این مقام محلی همچنین گفت که در نتیجهٔ درگیریهای تازه که تا صبح شنبه به وقت محلی ادامه داشت، بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
این مقام که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "بیاعتمادی شدیدی بین دو جناح وجود دارد و هیچ یک از قبایل حاضر نیستند برای توقف خصومت، مطابق دستورات حکومت عمل کنند."
او گفت: "پولیس گزارش داده است که بسیاری مردم به دلیل درگیری و خشونت میخواهند از ساحه فرار کنند، اما وضعیت امنیتی رو به وخامت است و مانع فرار آنان میشود."
یک مقام ارشد امنیتی در پیشاور نیز که نخواست نامش فاش شود، کشته شدن ۱۲۴ نفر را تایید کرد و گفت که خطر افزایش تلفات وجود دارد.
حکومت محلی آخر هفتهٔ گذشته آتشبس هفت روزه را اعلام کرد، اما عملی نشد. آتشبس دیگری نیز چهارشنبه برقرار شد، اما نتوانست مانع درگیریها شود.
پولیس بارها تلاش کرده است که خشونت در ساحه کرم را کنترول کند، منطقهای که قبلاً بخشی از مناطق قبایلی تحت مدیریت فدرال بود و در سال ۲۰۱۸ با خیبر پشتونخو ادغام شد.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته است که بین ماههای جولای تا اکتوبر، ۷۹ نفر در درگیریهای فرقهای این منطقه کشته شدهاند.
این درگیریها معمولاً بر سر اختلافات زمین در منطقه کوهستانی آغاز میشود و با تنشهای ریشهای میان فرقههای مذهبی- شیعه و سنی- شدت میگیرد.
گروه