لینک های دسترسی

Breaking News

شهباز شریف نامزد کرسی صدارت پاکستان شد


شهباز شریف، صدراعظم پیشین پاکستان، بار دیگر به کرسی صدارت کشورش نامزد شد
شهباز شریف، صدراعظم پیشین پاکستان، بار دیگر به کرسی صدارت کشورش نامزد شد

شهباز شریف، صدراعظم پیشین پاکستان، روز سه‌شنبه ۱۳ فبروری (۲۴ دلو) پس از آن به حیث نامزد کرسی صدارت کشورش معرفی شد که احزاب عمده پاکستان از نامزدی وی حمایت کردند.

در انتخابات سراسری هشتم فبروری سال روان میلادی در پاکستان، هیچ یک از احزاب عمده سیاسی آن کشور نتوانست برنده اکثریت کرسی‌های پارلمان شود.

حزب مسلم لیگ-نواز روز سه‌شنبه اعلام کرد که در انتخابات هشتم فبروری برنده ۸۰ کرسی شده و منحیث بزرگترین حزب سیاسی در پاکستان ظهور کرده است. اما این حزب به تنهایی نمی‌توانست که حکومت را شکل دهد زیرا یک حزب سیاسی برای تشکیل حکومت، باید حمایت ۱۶۹ عضو شورای ملی را داشته باشد.

در این انتخابات، حزب مردم پاکستان به رهبری بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پیشین آن کشور، با کسب ۵۴ کرسی در جایگاه دوم قرار گرفت است و سایر احزاب سیاسی کوچک متباقی کرسی‌های پارلمان را به دست آورده اند.

زرداری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، به خبرنگاران گفت که حزب او آرای لازم را برای انتخاب شهباز شریف به حیث صدراعظم آن کشور خواهد داد تا ثبات سیاسی در کشورش برگردد.

زرداری ۳۵ ساله افزود:‌ ''به همین دلیل است که من خودم را برای کرسی صدارت پاکستان نامزد نمی‌کنم. ما نمی‌خواهیم شاهد یک بحران دایمی در کشور خود باشیم.''

با اینحال زرداری گفت که حزب وی در کابینه شرکت نخواهد کرد. شماری از تحلیلگران می‌گویند که مشارکت نکردن حزب مردم پاکستان در کابینه، می‌تواند این کشور مجهز با تسلیحات هسته‌ای را ضعیف و بی ثبات کند.

در همین حال، عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که در زندان به سر می‌برند، در مورد تشکیل حکومت از سوی حزب مسلم لیگ-نواز و حزب مردم پاکستان هشدار داده است که چنین حکومت با ''‌آرای دزدیده شده '' تشکیل می‌شود. او بار دیگر تاکید کرد که حزب تحریک انصاف برنده دو-سوم کرسی‌های پارلمان در انتخابات هشتم فبروری شد.

نامزدان مستقل همسو با حزب تحریک انصاف پاکستان برنده ۹۳ کرسی پارلمان شده اند و بیشترین کرسی‌های پارلمان را در اختیار دارند. اما آنان نیز کرسی‌های کافی را برای اکثریت ساده به دست نیاورده اند و به دلیلی که آنان به صورت انفرادی برنده کرسی‌های پارلمان شده اند،‌ نمی‌توانند حکومت خود را تشکیل بدهند.

پیش از این، حزب مسلم لیگ-نواز که از سوی اردوی پاکستان حمایت می‌شود، روز سه‌شنبه گفت که با حزب مردم پاکستان و برخی احزاب کوچک‌تر به توافق رسیده است تا حکومت ایتلافی را شکل دهند.

عمران خان در واکنش به اعلام این دو حزب رقیب سر سخت حزب تحریک انصاف گفت که حزب مسلم لیگ-نواز و حزب مردم پاکستان برای تشکیل حکومت آینده پاکستان با هم متحد می‌شوند.

عمران خان ۷۱ ساله در این اعلامیه گفته است: ''قسمی‌که مردم پاکستان به صورت واضح حکم شان را صادر کردند، نیاز مبرمی به دموکراسی و عدالت در انتخابات پاکستان وجود دارد.''

خان در ادامه این اعلامیه افزوده است: ''من نسبت به رویداد‌های ناگوار تشکیل حکومت با آرای دزدیده شده هشدار می‌دهم. چنین دزدی در روز روشن نه تنها بی احترامی به شهروندان خواهد بود، بلکه اقتصاد کشور را بیش از پیش به سمت رکود سوق خواهد داد.''

حزب تحریک انصاف ادعا کرده است که آرای مردم در انتخابات تقلب شده و بخشی از نتایج انتخابات هشتم فبروری را به آزمون کشیده است. اما سرپرست صدارت پاکستان و کمیسیون انتخابات آن کشور این اتهام را رد کرده اند.

انتخابات اخیر پاکستان، به ویژه به دلیل قطع خدمات انترنت و تلیفون، با ادعاهای گستردهٔ تقلب روبرو شده است، هرچند مقام‌های پاکستانی گفته اند که قطع خدمات مخابراتی به دلیل تدابیر امنیتی انتخابات بوده است.

گروه

XS
SM
MD
LG