پژوهش جدیدی به ارتباط مدت و کیفیت خواب با خطر ابتلا به مشکلات قلب و رگها پی برده است.
دانشمندان همواره به اهمیت خواب بر سلامت و تندرستی عمومی تاکید داشته اند، اما در سالهای پسین، به گونۀ اختصاصی، در مورد کیفیت خواب و تاثیر آن بر سلامت اعضای مشخص بدن کاوش شده است.
به گونۀ مثال، یافتههای یک پژوهش نشان داده است که خواب ناکافی و بی کیفیت ممکن به سبب ابتلا به بیماری الزایمر باشد. پژوهش دیگر مشکلات خواب را با بلند رفتن فشار خون ربط داده است.
اینبار دانشمندان اسپانیایی و امریکایی پس از بررسی اسناد و اطلاعات متعلق به حدود ۴۰۰۰ بیمار در اسپانیا گفته اند که خواب بی کیفیت و ناکافی خطر ابتلا به اتیروسکلروز یا تصلب شرایین را میتواند در پی داشته باشد.
اتیروسکلروز به حالتی گفته میشود که اجزای خون در یک قسمت شریان روی هم انباشته شده و سبب تنگ شدن یا بندش مجرای شریان میشود.
یافتههای این پژوهش که از سوی مرکز پژوهشی بیماریهای قلب و رگها در شهر مادرید اسپانیا و پوهنتون تفت ایالات متحده انجام شده، در ژورنال کالج امراض قلبی امریکا نشر شده است.
خوزه اوردواس، نویسندۀ ارشد این پژوهش با اشاره به روشهای معمول وقایه و درمان بیماریهای قلبی چون تجویز دوا، فعالیت فزیکی و رژیم غذایی، یافتههای پژوهش جدید را رویکرد تازه برای درمان بیماریهای قلب و رگها میپندارد.
آقای اوردواس گفته است "این پژوهش تاکید دارد که باید خواب را به عنوان ابزاری برای مجادله با بیماری قلب به کار ببندیم، عاملی که همه روزه آن را نادیده میگیریم".
بنیاد ملی خواب ایالات متحدۀ امریکا خواب با کیفیت را چنین تعریف کرده است: مدت خواب از شش ساعت کمتر نباشد؛ بیشترین وقت در داخل بستر در خواب سپری شود؛ در کمتر از ۳۰ دقیقه فرد خواب برود، بیش از یکبار در شب بیدار نشود و فرد پس از احساس خواب بیش از ۲۰ دقیقه بیدار نماند.