لینک های دسترسی

Breaking News

آلودگی هوا در لاهور پاکستان سبب افزایش بیماری‌های کودکان شده است 


مقامات صحی در شهر لاهور پاکستان می‌گویند که آلودگی هوا در این شهر مزدحم بیماری‌های کودکان را ۵۰ در صد افزایش داده است.

این مقامات گفته اند که اطاق عاجل شفاخانهٔ دولتی لاهور پر از کودکان بیمار است، کودکانی از بیماری‌های سیستم طرق تنفسی رنج می‌برند.

این شهر که در طول تاریخ به شهر باغ‌ها معروف بوده است اکنون با دود زهر‌آلود خفه شده، انکشافی که سبب شده است لاهور از رهگذر کیفیت هوا بدترین شهر آلودهٔ جهان شناسایی شود.

در ماه نومبر درجهٔ حرارت پایین شده و موجی از سردی بر این شهر پخش شد و سطح کیفیت هوا نیز پایین آمد.

بر اساس معلومات گروه آی‌کیو ایر سویس، در جریان ۳۰ روز گذشته، در حد اقل ۲۴ روز آن کیفیت هوا در لاهور مضر یا بسیار غیر صحی بوده است.

ماریا افتخار، داکتر موظف در شفاخانهٔ گنگا رام گفت که "کیفیت هوا در مقایسه با سال گذشته بسیار وخیم شده و صحت کودکان را متاثر کرده است".

این شهر با جمعیت ۱۱ میلیونی که به مثابهٔ مرکز فرهنگی پاکستان شناخته می‌شود، در جریان روز با مه ضخیمی که قسماً آفتاب را پنهان می‌کند، پوشیده شده و در جریان شب جاده‌های آن را غبار فرا می‌گیرد.

این مشکل در ماه‌های سرد در حالی تشدید می‌شود که وارونگی آب و هوا از افزایش لایهٔ هوای گرم جلوگیری کرده و آلوده‌کنندگان را به نزدیکی زمین گیر می اندازد.

باشندگان لاهور محمد و همسراش شازما، تلاش کردند تا کودکان شان را ماسک بپوشانند و از بیرون رفتن آنان جلوگیری کنند، اما پس از چند روز سرفه و تب، آنان از خوردن مواد غذایی دست برداشتند.

شازما گفت که از سه شب به اینسو نخوابیده است و ماشین تنفس مصنوعی را روی دهن و بینی فرزندش نگهمیدارد تا او بتواند نفس بکشد.

این در حالی است که شماری زیادی از کودکان در شفاخانه‌های لاهور از طریق ماشین‌های تنفس مصنوعی اکسیجن دریافت کرده و تنفس می‌کنند.

صندوق وجهی ملل متحد برای اطفال (یونیسف) می‌گوید که در سال ۲۰۱۹ آلودگی هوا در سراسر جهان سبب مرگ ۱۴۵هزار کودک زیر سن پنج سال شد.

یونیسف گفت که کودکان بیشتر در مقابل هوای آلوده آسیب‌پذیر اند به خاطری که شش‌ها، مغز و سایر اعضای بدن شان در حال رشد است و کودکان در مقایسه با بزرگسالان دو برابر سریعتر تنفس می‌کنند.

مسوولان صحی در شهر لاهور گفته اند که به شفاخانه‌ها آگاهی داده شده است که بستر‌ها و ماشین های تنفس مصنوعی بیشتر را برای موارد عاجل فراهم کنند.

گروه

XS
SM
MD
LG