پس از انتخابات سراسری پاکستان که با ادعاهای تقلب همراه بوده است، خدمات رسانه اجتماعی ایکس از روز شنبه به اینسو برای سومین روز پیهم مختل شده است.
رسانه اجتماعی ایکس که در گذشته به نام تویتر یاد میشد شنبه شب گذشته پس از آن قطع شد که یک مقام ارشد حکومت پاکستان در محضر عام اعتراف کرد که در انتخابت هشتم فبروری آن کشور دستکاری و تقلب صورت گرفته است.
اسامه خیلجی، یک فعال حقوق دیجیتل، به خبرگزاری فرانس پرس گفت: ایکس (از روز شنبه) به اینسو در پاکستان غیرقابل دسترس است، زیرا مردم از آن برای اعتراض استفاده می کنند.''
کارمندان خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده اند که خدمات رسانه اجتماعی ایکس در اسلامآباد، پایتخت پاکستان، و سایر شهرهای بزرگ از جمله لاهور و کراچی نیز قطع بود.
اما وزارت مخابرات و وزارت داخلهٔ پاکستان به درخواستها برای اظهار نظر در مورد قطع خدمات رسانه اجتماعی ایکس پاسخ ندادند.
پس از آنکه لیاقت علی چتا، کمیشنرراولپندی، یک مقام ارشد حکومت پاکستان، روز شنبه به دستکاری و تقلب آرا اعتراف کرد، عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که در زندان به سر میبرد، خواهان اعتراضات در سراسر آن کشور شد. شمار اندکی از حامیان حزب تحریک انصاف در برخی شهرها به جادهها بر آمدند.
وزارت خارجه ایالات متحده بدون اینکه مشخص کند که آیا امریکا این موضوع را با پاکستان مطرح کرده است یا خیر، گفت که واشنگتن از حق دسترسی به انترنت حمایت میکند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، به خبرنگاران گفت: "به عنوان یک موضوع عمومی، ما می خواهیم سکوهای انترنیتی برای مردم پاکستان و سراسر جهان در دسترس باشد.''
حزب تحریک انصاف پاکستان تحت رهبری عمران خان، سرکوب طولانی مدت مبارزات انتخاباتی را به آزمون کشید. با وجودیکه اعضای حزب تحریک انصاف در جریان مبارزات انتخاباتی سرکوب شدند، آنان منحیث نامزدهای مستقل وارد مبازات انتخاباتی شدند و قدرت خود را در مقابل رقبای سیاسی خود به نمایش گذاشتند. حامیان این حزب در مقایسه با سایر احزاب عمده، بیشترین کرسیهای پارلمان را به دست آورده اند.
اما حزب تحریک انصاف عمران خان نمیخواهد وارد حکومت ایتلافی شود و شرایط را برای حزب مسلم لیگ-نواز مساعد کند تا حکومت آینده آن کشور را تشکیل بدهد.
خدمات تلیفون و انترنت در روز انتخابات-هشتم فبروری- در سراسر پاکستان قطع شد و وزارت داخلهٔ پاکستان دلیل آنرا مشکلات و تهدیدات امنیتی عنوان کرد.
دستکم ۱۲۸ میلیون نفر از جمعیت ۲۴۱ میلیونی پاکستان واجد شرایط رایدهی در این انتخابات بودند که در آن حدود ۱۸هزار نامزد برای احراز کرسیهای اسامبله ملی و ایالتهای چهارگانه پاکستان رقابت کردند.
بیش از ۵۰۰۰ نامزد برای کسب ۲۶۶ کرسی شورای ملی پاکستان و حدود ۱۲۶۰۰ نامزد دیگر برای احراز کرسیهای شوراهای ایالتی در انتخابات روز گذشته، رقابت کردند.
گروه