لینک های دسترسی

Breaking News

غذای مدیترانه‌ای ضامن سلامت دماغ است – پژوهش


رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی مقادیر کافی سبزیجات، حبوبات، میوه و گوشت و چربی‌های مفید است.
رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی مقادیر کافی سبزیجات، حبوبات، میوه و گوشت و چربی‌های مفید است.

سالمندانی که رژیم غذایی شبیه حوزۀ مدیترانه را دنبال می‌کنند، ممکن از سلامت بهتر دماغ برخوردار بوده و در کهن‌سالی کمتر با خطر اختلالات شناختی روبرو باشند.

روزبد رابرت پژوهشگر ارشد مرکز تحقیقات الزایمر در مایو کلینیک به خبرگزاری رویترز گفته است که یک پژوهش تازه نقش رژیم صحی غذایی و اجزای مشخص غذایی را بر سلامت دماغ برجسته ساخته است.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی ماهی، گوش سرخ بدون چربی، حبوبات، مغزیات، غله جات، میوه، سبزیجات و چربی‌های صحی می باشد. سلامت قلب و استخوان نیز با رعایت این رژیم غذایی ربط داده شده است.

داکتر رابرت و همکارانش معلومات ۶۷۲ شرکت کنندۀ مسن -۷۰ تا ۸۹ ساله- را در یک مطالعه در مورد افراد کهن‌سال تحلیل و تجزیه کردند. هیچ یکی از شرکت کننده‌گان زوال عقلی نداشت و هیچ کدام شان بیمار یا بستری نبود.

شرکت کننده‌گان پژوهش در مورد رژیم غذایی شان به پرسشنامه‌ها جواب داده و حافظه، بینایی، قدرت اجرایی، مهارت‌های زبانی و شناختی آنان مورد آزمایش قرار گرفت. همچنان ضخامت رشته‌های عصبی و دماغ آنان توسط وسایل تشخیصی سنجش شد.

دانشمندان پی بردند که بیماران مسن که بیشتر از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌کردند، از سلامت بهتر فزیکی و عملیاتی دماغ برخوردار بودند. مصرف بیشتر حبوبات و ماهی به گونۀ ویژه در این زمینه دخیل دانسته شده است.

پژوهش اخیر که به تاریخ ۲۵ جولای در ژورنال الزایمر و زوال عقلی نشر شد، برای مدت کافی بیماران را پیگیری نکرده است تا دیده شود که آیا شرکت کننده‌گان آن در روز‌های پایانی عمر به مشکلات شناختی مبتلا شده اند یا خیر.

یان گو متخصص در مرکز طبی دانشگاه کولمبیا به رویترز گفته است که این پژوهش نشان داده نمی‌تواند که رژیم غذایی مدیترانه‌ای واقعاً از کاهش حجم دماغ جلوگیری می‌کند.

آقای گو که با گروهی از دانشمندان در مورد تاثیر رژیم غذایی بر حجم دماغ پژوهش کرده است، شیوۀ زیست را در جلوگیری یا تاخیر اکثر بیماری ها حایز اهمیت می‌داند، اما دانش امروزی را در مورد مشکلات شناختی به ویژه الزایمر نابسنده می‌خواند.

داکتر گو می‌گوید که نمی‌توان رعایت رژیم غذایی مدیترانه‌ای را مانند نسخه برای بیماران سالمند مبتلا به مشکلات شناختی تجویز کرد.

اما داکتر رابرت استدلال می‌کند که "گرفتن مقدار بیشتر ماهی، سبزی‌ها و حبوبات به گونۀ ویژه متضمن سلامت دماغ است و شکر و دیگر قندها ممکن تاثیرات مخرب بر دماغ داشته باشند".

XS
SM
MD
LG