سویدن روز پنجشنبه هفتم مارچ (۱۷ حوت) دو سال پس از تهاجم روسیه بر اوکراین، در مراسمی در واشنگتن دیسی رسماً سی و دومین عضو پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) شد.
اولف کریسترسن، صدراعظم سویدن، در این مراسم گفت که کشورش برای دفاع از آزادی و دموکراسی خود به ناتو میپیوندد.
کریسترسن در سخنرانی خود گفت: "سویدن امروز نسبت به دیروز، کشوری امنتر است."
او همچنین گفت که پیوستن سویدن و فنلند به ناتو نشان داد که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، در هدف خود برای اینکه نظریات خود را به کشورهای دیگر تحمیل کند، شکست خورده است.
کریسترسون اسناد نهایی عضویت ناتو را روز پنجشنبه به حکومت ایالات متحده تسلیم کرد.
این آخرین گام در یک روند طولانی برای تضمین حمایت همه اعضا برای پیوستن به ایتلاف نظامی ناتو است.
انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، هنگام دریافت اسناد الحاق سویدن از کریسترسن گفت: "چیزهای خوب نصیب کسانی می شود که صبر داشته باشند."
بلینکن با استناد به نظرسنجیهایی که نشاندهنده تغییر افکار عمومی سویدن در مورد پیوستن این کشور به ناتو است، گفت که پس از تهاجم گسترده روسیه به اوکراین "همه چیز تغییر کرد."
او افزود: "سویدنیها به نکته بسار مهمی پی بردند: این که اگر پوتین بخواهد سعی کند یکی از همسایگان را از نقشه حذف کند، ممکن است فقط به همان [همسایه] بسنده نکند."
جو بایدن، رییسجمهور ایالات متحده، نیز در بیانیهای گفت که اضافه شدن سویدن به ناتو، این پیمان را "متحدتر، مصممتر و پویاتر از همیشه کرده است" و افزود که پیوستن سویدن و فنلند به این ایتلاف به معنای اضافه شدن "دو اردوی بسیار توانا" است.
سویدن که پس از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین درخواست عضویت ناتو را داد، سی و دومین عضو این بزرگترین پیمان نظامی در جهان شد.
سال گذشته، فنلند عضویت ناتو را کسب کرد. پذیرفتن عضو جدید در ناتو مستلزم رای مثبت همه اعضای این پیمان نظامی است و هنگری آخرین کشور عضو ناتو بود که به عضویت سویدن رای داد.
پیش از آن، ترکیه نیز مانع پیوستن سویدن به ناتو شده بود، اما پارلمان این کشور به تاریخ ۲۳ جنوری سال روان میلادی عضویت سویدن را در ناتو، پس از یک سال تاخیر، تصویب کرد.
گروه