امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان امروز ۱۲ نومبر (۲۱ عقرب) در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، گفت که افغانستان بیش از این به اردوی بزرگ نیاز ندارد، و حکومت طالبان تمامی افرادی را که در حکومت پیشین در صفوف نیروهای امنیتی و دفاعی کار کرده اند، نگه نخواهد داشت.
آقای متقی در نشستی در انستتیوت مطالعات استراتیژیک پاکستان که از سوی حکومت این کشور تمویل میشود در پاسخ به سوالی گفت که کشورش به اردوی کوچک نیاز دارد که افراد آن وفادار، متعهد و وطنپرست باشند.
پیش از این، سازمان عفو بین المللی در گزارش گفته بود که گروه طالبان نیروهای امنیتی و دفاعی پیشین افغان را دنبال کرده و دست به کشتن نیروهای تسلیم شده زده اند.
وزیر خارجهٔ طالبان برای مذاکره در مورد گشایش مسیرهای تجارتی و سایر موضوعات در اسلام آباد به سر میبرد.
او دیروز با نمایندگان ویژهٔ امریکا، چین و روسیه برای افغانستان ملاقات کرد؛ مقاماتی که برای اشتراک در نشست ترویکا پلس پیرامون افغانستان به اسلامآباد رفته بودند.
این مقام حکومت طالبان اتهام وارد کرد که جامعهٔ جهانی برای اهداف سیاسی از موضوعات مانند حقوق بشر و حکومت همهشمول استفاده میکند.
او هشدار داده گفت که جامعهٔ جهانی در ۲۰ سال گذشته نیاموخت که تخنیک استفاده از فشار بر طالبان کارا نیست.
امیر خان متقی ادعا کرد که حکومت فعلی طالبان همه شمول است، زیرا اعضای اقوام مختلف در آن حضور دارند، اما جامعهٔ جهانی تلاش دارد آنان را مجبور سازد که مخالفین سیاسی خویش را شامل حکومت سازند.
وزیر خارجهٔ طالبان گفت: "ما هیچ زمانی از رییس جمهور بایدن نخواسته ایم که دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین را در کابینهاش شامل سازد."
اعضای "توریکا پلس" نیز در یک اعلامیهٔ مشترک از طالبان خواستند تا به ایجاد حکومت همه شمول تن دهد، حقوق همه شهروندان افغانستان را احترام بگذارد و حقوق مساوی زنان و دختران را در همه عرصههای زندگی اجتماعی، به شمول حق کار و تحصیل، تامین کنند.
آقای متقی گفت که در خصوص کار و تحصیل زنان و دختران، وضعیت به تدریج در حال بهبودی است.
او افزود که در حال حاضر، کارمندان زن بخش صحت، ۱۰۰ در صد و در بخش معارف ۷۵ در صد به وظایف شان برگشته اند.
این مقام طالبان گفت که این گروه تا اکنون هیچ زنی را از کار برکنار نکرده اند، اما هیدربار، مدیر بخش زنان در دیدبان حقوق بشر با این اظهاراتاو موافق نیست.
خانم بار گفت: "ممکن آنان به هیچ زنی نگفته باشند که از وظیفه برکنار استی، اما آنان در واقع به شمار زیادی از زنان گفته اند که به وظایف شان برنگردند."
طالبان به تاریخ ۱۷ سپتمبر مکاتب پسران را بازگشایی کردند، اما به دختران از صنف ششم به بالا اجازه حضور در مکاتب را ندادند و مکاتب لیسۀ دختران در اکثر بخشهای افغانستان تا کنون مسدود است؛ اقدامی که واکنشهای گستردۀ جهانی را در پی داشته است.