لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: در حملات هوایی پاکستان بر پکتیکا ۴۶ غیرنظامی به شمول کودکان جان باخته اند


به گفتۀ طالبان اردوی پاکستان چهار بخش از خاک افغانستان را بمبارد کرده است که این حملات بیشتر از غیرنظامیان قربانی گرفته است.
به گفتۀ طالبان اردوی پاکستان چهار بخش از خاک افغانستان را بمبارد کرده است که این حملات بیشتر از غیرنظامیان قربانی گرفته است.

حکومت طالبان یک روز پس از حملات هوایی نظامیان پاکستانی بر بخش‌هایی از ولسوالی برمل ولایت پکتیکا گفته است که در این حملات کم از کم ۴۶ نفر که تمامی آنان غیرنظامیان اند کشته و چندین نفر دیگر زخمی شده اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان روز چهارشنبه ۲۵ دسمبر (پنجم جدی) به فرانس‌پرس گفته است که اکثر قربانیان این حملات هوایی نظامیان پاکستانی، زنان و کودکان اند.

وزارت خارجۀ حکومت طالبان در واکنش به این رویداد، روز چهارشنبه ۲۵ دسمبر (پنجم جدی) شارژدافیر پاکستان مقیم کابل را احضار کرده و دفاع از حریم افغانستان را "خط سرخ" حکومت طالبان خوانده است.

در اعلامیۀ وزارت خارجۀ حکومت طالبان آمده است که "چنین اقدامات بی‌مسوولیت" که "به هیچ صورت قابل قبول" نبوده و "پیامد حتمی" دارد.

وزارت دفاع حکومت طالبان روز گذشته این حملات را "وحشیانه" خواند و ضمن محکوم کردن شدید آن گفت که این حملات بی پاسخ نخواهد ماند.

گفته می‌شود که اکثر کشته‌شدگان این حملات هوایی، مهاجران وزیرستانی اند که از سال‌ها به این‌سو، در بخش‌هایی از ولسوالی برمل ولایت پکتیکا زندگی می‌کردند.

مجاهد همچنان گفته است که اردوی پاکستان چهار بخش از خاک افغانستان را بمبارد کرده است که این حملات بیشتر از غیرنظامیان قربانی گرفته است.

واکنش‌ها

حملات هوایی پاکستان بر بخش‌هایی از ولسوالی برمل ولایت پکتیکا، واکنش‌های زیادی را در پی داشته و شمار زیادی از مقام‌های پیشین افغانستان آنرا حمله بر حاکمیت ملی افغانستان عنوان کرده اند.

نصیر احمد اندیشه، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنیو، در واکنش به این حملات گفت که طالبان هیچ ظرفیت و توانایی انتقام گرفتن مستقیم از پاکستان را ندارند.

اندیشه روز چهارشنبه ۲۵ دسمبر (پنجم جدی) در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس گفت که این حملات هوایی همزمان با سفر هیات پاکستانی به رهبری محمد صادق، فرستادۀ ویژه آن کشور در امور افغانستان انجام شده و اسلام‌آباد به "دپلوماسی جبری" در قبال طالبان رو آورده است.

به گفتۀ وی، ممکن است این حمله پس از کشته‌شدن خلیل‌الرحمان حقانی، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان، پیامی به "قندهار" باشد.

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان نیز با نشر اعلامیه‌ای حملات هوایی پاکستان بر خاک افغانستان را محکوم کرده و آنرا "تجاوز آشکار و نقض حاکمیت افغانستان" خوانده است.

کرزی تنش در روابط دو کشور را "محصول سیاست‌‌های نادرست پاکستان مبنی بر تقویت افراطیت در منطقه و تلاش برای تضعیف مستمر افغانستان" دانسته و برای رفع این تنش خواستار "بازنگری فوری و جدی در این پالیسی‌ها" از سوی پاکستان شده است.

امرالله صالح، معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان نیز به این حمله واکنش نشان داده و گفته است که اقدامات طالبان سبب شده تا پاکستان بارها در بیشتر از سه سال گذشته بر خاک افغانستان حمله کند. صالح ادعا کرده است که شمار نیروهای طالبان در ولایت پنجشیر و درۀ اندراب ولایت بغلان چند برابر نیروهای مستقر در مرز با پاکستان است.

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجۀ پیشین افغانستان این حملات هوایی را "وحشیانه" خوانده و گفته است که برای جلوگیری از این حملات طالبان هیچ امکاناتی در اختیار ندارند.

اتمر با اشاره به از بین رفتن "قوای هوایی و قوای دفاعی" افغانستان در سه دهۀ اخیر گفته است: "در طول تقریباً سه دهۀ اخیر، دو بار نیروهای امنیتی و دفاعی کشور، شامل قوای هوایی و دفاع هوایی که با قربانی‌های عظیم ساخته شده بودند، از بین برده شدند. در حالی‌که هر دو بار واضح بود که این خواست همیشگی پاکستان بوده، اما برای آن بهانه‌های مختلف سیاسی تراشیده شد و این فاجعه به دست خود افغان‌ها صورت گرفت."

معصوم ستانکزی، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان حملات هوایی بر "خانه‌های غیرنظامیان" در پکتیکا را "خلاف قوانین بین‌المللی" عنوان کرده و گفته است که این اقدام دعوت به گسترش ناامنی و تشدید بحران است.

ستانکزی در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس خطاب به پاکستان نگاشته است: "ریشۀ تروریزم را در سیاست‌های ناکام خود جستجو نمایند. تا این روش تغیر بنیادی ننمایید، مشکل بیشتر می‌شود بازهم روش متضاد بمبارد و اعزام نماینده برای دوستی."

شمار دیگر از مقام‌های حکومت پیشین افغانستان نیز ضمن محکوم کردن حملات هوایی پاکستان بر خاک افغانستان، از سیاست‌های طالبان انتقاد کرده اند.

اردوی پاکستان تا حالا در این مورد واکنشی نشان نداده است. اما چهار مقام امنیتی آن کشور که نخواستند نام‌های شان در گزارش ذکر شود،‌ گفته‌اند که در حملات هوایی نادر پاکستان به چندین مخفیگاه طالبان پاکستانی در داخل افغانستان، یک مرکز آموزشی تخریب شد و شماری از شورشیان کشته شدند.

مقامات در مورد حملات و اینکه آیا جت‌ها وارد قلمرو افغانستان شدند یا نه، جزییات بیشتری ارایه نکردند.

گروه

XS
SM
MD
LG