معلمان و دانش آموزان مکاتب در ولایت دایکندی برای مبارزه با کروناویروس و راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ به مردم آگاهی میدهند.
مقامهای محلی در ولایت دایکندی میگویند که با راه اندازی برنامۀ بزرگ آگاهیدهی از طریق معلمان و دانش آموزان مکاتب توانسته اند میزان آگاهیدهی مردم را از خطرات و چگونگی ابتلا به کروناویروس افزایش دهند.
رحمت الله سیرت، رییس معارف دایکندی میگوید که از یک ماه بدینسو بیش از ۲۷۰۰ معلم و صدها دانشآموز موفق شده اند که نزدیک به ۱۰۰ هزار باشندۀ این ولایت را از خطرات و چگونگی ابتلا به کروناویروس آگاه کنند.
آقای سیرت به صدای امریکا گفت: "پیامهای تبلیغاتی که از وزارت معارف و صحتعامه برای ما رسیده بود؛ اینها به قریهها رفته و در فضای باز برای مردم آگاهی دادند".
رییس معارف دایکندی گفت که این معلمان و دانش آموزان راههای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری کووید۱۹ را در خانهها به باشندگان این ولایت آموزش میدهند.
برخی از معلمان در دایکندی میگویند که آنان خانه به خانه پیامها و توصیههای صحی وزارت صحتعامه و معارف را رسانده اند تا خانواده ها از کروناویروس در امان بمانند.
شیرزاد، یکی از معلمین دایکندی گفت: "برنامه آگاهیدهی ما بسیار موفق بوده. وقتی ما آگاهیدهی کردیم خانواده ها دستورات وزارت صحتعامه را جدی گرفته و به آن عمل کرده اند".
در حال حاضر در ولایات دور دست مثل دایکندی و بامیان؛ میزان پایین آگاهی مردم از پیشگیری ابتلا به کروناویروس و کمبود امکانات در مراکز صحی و شفاخانهها از چالشهای عمده فرا راه مبارزه با این بیماری است.
داکتر اسحاق علی درمان، رییس صحت عامه دایکندی به صدای امریکا گفت:" در مجموع میزان آگاهیدهی در ولایت دایکندی خوب است و نظر به راپورهایی که ما دریافت میکنیم میزان آگاهی مردم در مورد این بیماری همهگیر افزایش یافته است".
بر اساس ارقام وزارت صحت عامۀ افغانستان، ۲۲ نفر در دایکندی به کووید۱۹ مبتلا شده که از این میان، یک تن جان باخته است و هشت بیمار دیگر صحتیاب شده اند.
وزارت صحت عامۀ افغانستان روز سه شنبه ۱۹ می (۳۰ ثور) اعلام کرده است که با ثبت ارقام تازه، شمار مجموعی واقعات مبتلایان بیماری کووید۱۹ در سراسر این کشور به ۷۶۵۳ نفر رسیده است.
کروناویروس برای نخستینبار در شهر ووهان ایالت هوبی چین شیوع یافت و به سرعت به همهگیری مرگبار مبدل شد.
بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده تا صبح سه شنبه ۱۹ می (۳۰ ثور) بیش از چهارمیلیون و ۸۱۷ هزار نفر در جهان به کووید۱۹ مبتلا شده و اضافه از ۳۱۸ هزار نفر در اثر ابتلا به آن جان باخته اند.