مقامات ریاست مبارزه با مواد مخدر ولایت بامیان میگویند که ده ها معتاد توسط افراد ناشناس، از ولایت فراه توسط موترهای "فلاینگ کوچ" به بامیان انتقال یافته اند.
حسین نظری، رئیس مبارزه با مواد مخدر بامیان در مورد میگوید که" گزارش های مختلف را ما دریافت کردیم که از فصل تابستان به این سو، معتادین از فراه و کابل به بامیان انتقال یافته اند."
رئیس مبارزه با مواد مخدر بامیان میگوید که از یک ماه به این طرف، کمپاین جمع آوری معتادین آغاز شده است وده ها معتاد به مراکز صحی تداوی معتادین معرفی شده اند.
سروی دقیق از آمار معتادین دربامیان، در دو سال اخیر صورت نگرفته است، اما بر اساس سروی و تحقیق که در سالهای ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۴ میلادی دراین ولایت صورت گرفته بود، بیش ۵۰ هزار نفر دراین ولایت معتاد شناسایی شده بود.
شماری از معتادین که در شفاخانه ۵۰ بیستر ولایت بامیان، تحت تداوی قرار دارند می گویند که آنان در ایران به مواد مخدر معتاد شده اند.
رحیمالله، یکی از معتادین که در کشور ایران به مواد مخدر رو آورده است میگویند" در کشور ایران معتاد شدیم و پس از آن به افغانستان آمدیم. اینجا هم شرایط خوب نبود و ادامه دادیم حالا از دولت میخواهیم که جلو قاچاق مواد مخدر وپخش این مواد را بیگیرد و برای ما زمینه کار و ترک اعتیاد را فراهم کند."
برخی از فعالان جامعۀ مدنی می گویند که افزایش معتادین به مواد مخدر، موجب بر هم زدن نظم اجتماعی در بامیان می شود.
انور سعادتیار، یکی از فعالین مدنی بامیان می گوید" که شایعات وجود دارد معتادین از ولایت فراه به بامیان انتقال داده شده است و این پیامد های منفی مانند افزایش سرقت، بی نظمی و ناهنجاری های اجتماعی را دربامیان به بار خواهد آورد".
بامیان در مرکز افغانستان با آنکه ۱۰ سال قبل عاری از کشت کوکنار اعلام شده است، اما برخی مقامات محلی این ولایت میگویند که بامیان در مسیر قاچاق وترانزیت مواد مخدر شمال، جنوب وجنوب _ شمال قرار گرفته است.
در ولایت بامیان تنها دو شفاخانه ۵۰ بیستر و۲۰ بیستر تداوی معتادین فعالیت دارد. اما مقامات میگویند که با توجه به افزایش روز افزون آمار معتادین دراین ولایت، شمار مراکز نیز باید افزایش یابد.