گروه حمایت از انتخابات (Election Support Group) میپذیرد که تعویق نخست در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، طرز العمل ضروری برای شفافیت و اعتبار انتخابات است، اما این گروه از کمیسیون مستقل انتخابات میخواهد تا "تعویق های بیشتر را به حد اقل" نگهدارد.
این گروه یک بار دیگر از تمامی نامزدان خواست تا به قوانین انتخابات و مقررات اجراات آنان امضا کرده اند، احترام گذاشته و "از اقدامات و بیاناتی که باعث ضعف این روند میشود"، دوری جویند.
سفارت ایالات متحده در کابل نیز در یک تویت از این خواسته های گروه حمایت از انتخابات، پشیبانی کرده است.
گروه حمایت از انتخابات از تمامی نامزدان و حامیان شان خواست تا از مراحل باقی ماندۀ روند انتخابات حمایت کنند.
این در حالی است که کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید که ستاد انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله، به کارمندان برخی از دفاتر ولایتی این کمیسیون، اجازه بازشماری آرا را نداده است.
فریدون خوزون، سخنگوی ستاد انتخاباتی ثبات و همگرایی با رد ادعای کمیسیون انتخابات گفت: "ما در برابر کمیسیون هیچ نوع برخوردی نکردهایم و در هیچ جای ما یا اعضای تیم ما مانع روند کار انتخابات نشده؛ اما در بعضی جاها گزارشها میرساند که مردم خودجوش آمدند که ربطی به ما ندارد".
ذبیح الله سادات، سخنگوی این کمیسیون روز دوشنبه ۱۱ نومبر (۲۰ عقرب) به صدای امریکا گفت که در "ولایات تخار، پنجشیر و پروان ستاد انتخابات ثبات و همگرایی به کارمندان این کمیسیون اجازه تفتیش و بازشماری آرا را نداده است."
از جانب دیگر، گلبدین حکمتیار، یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان مخالفتاش را با بازشماری آرای بیش از ۸۰۰۰ محل اعلام کرد و ادعا کرد که ۴۴ درصد آرای این انتخابات تقلبی است.
آقای حکمتیار روز دوشنبه ۱۱ نومبر (۲۰ عقرب) در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفت که ۱.۲ میلیون آرای بدون بایومتریک و تقلبی در صندوقها ریخته شده که ۴۴ درصد کل آرای انتخابات را تشکیل میدهد.
گروه حمایت از انتخابات همچنان از تمامی نامزدان تقاضا کرد تا در بخش روند بازرسی و باشماری آرا همکاری کرده و در مورد هرگونه بینظمی احتمالی نگرانی های شان را شریک سازند.
این گروه از کمیسیون مستقل انتخابات و شکایات انتخاباتی خواسته است تا در مورد نتایج انتخابات، روند بازرسی، معلومات دقیق و به موقع ارایه دارند.
گروه حمایت از انتخابات که توسط هیات معاونت ملل متحد برای افغانستان مدیریت میشود، شامل تمویل کنندگان کلیدی انتخابات افغانستان، به شمول اتحادیه اروپا، استرالیا، آلمان، ایتالیا، جاپان، ناروی، بریتانیا، ایالات متحده و ناتو اند.