یک مقام حکومت مالدیف روز یکشنبه ۱۴ جنوری (۲۴ جدی) از هند خواست تا نیروهایش را تا ۱۵ مارچ از قلمرو مالدیف بیرون کند.
این اقدام نشانهٔ جدید از تشدید تنش در روابط دو کشور بوده و همزمان با فاصله گرفتن مالدیف از هند و نزدیکی این کشور با چین است. دهلی جدید و بیجینگ، هر دو برای نفوذ در مالدیف رقابت میکنند.
محمد مویزو، رییس جمهور جدید مالدیف، سال گذشته با شعار ختم پالیسی "هند اول" برندهٔ انتخابات ریاست جمهوری کشورش شد. او گفته است که نفوذ زیاد هند تهدیدی برای حاکمیت ملی مالدیف است.
حدود ۸۰ سرباز هندی در مجموعهای از جزایر مالدیف در اقیانوس هند مستقراند تا در زمینهٔ تسلیحات نظامی که از سوی هند به مالدیف فراهم شده است، حمایت فراهم کرده و در فعالیتهای مرتبط به امدادرسانی بشری در منطقه، کمک کنند.
در مذاکرات نمایندگان دو کشور در وزارت خارجهٔ مالدیف، هیات مالدیف خواستار خروج نظامیان هندی شد. احمد ناظم، رییس پالیسی دفتر ریاست جمهوری مالدیف، به خبرنگاران گفت که هیات مالدیف "به نمایندگی از رییس جمهور مویزو این پیشنهاد را کرد."
او گفت که مهلت ۱۵ مارچ برای خروج نظامیان هندی بر اساس اجندای حکومت مالدیف و به ویژه رییس جمهور مویزو مشخص شده است.
وزارت خارجهٔ هند با نشر اعلامیهای ملاقات هیاتهای دو کشور را تایید کرد و گفته است که در مورد طیفی از مسایل مرتبط به همکاری دوجانبه بحث شده است، اما در این اعلامیه هیچ اشارهای به بحث خروج سربازان هندی از جزایر مالدیف نشده است.
چین و مالدیف، در نخستین سفر رسمی مویزو به بیجینگ که هفتهٔ گذشته صورت گرفت، با توافق بر "مشارکت جامع همکاری استراتیژیک" روابط شان را ارتقا بخشیدند. این توافق، به چین فرصت سرمایه گذاری در مالدیف را میدهد.
بر اساس معلومات بانک جهانی، مالدیف حدود ۱.۳۷ میلیارد دالر از چین قرضدار است که معادل ۲۰ درصد قرضه عمومی مالدیف را تشکیل میدهد.
گروه