اعضای شورای امنیت ملل متحد روز دوشنبه ۲۸ اکتوبر (هفتم عقرب) از اسراییل و ایران خواستند تا به حملات تلافی جویانه خود بر ضد یکدیگر خاتمه دهند.
باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در ملل متحد، گفت: "همه جناحها باید خویشتنداری کنند. شعلهور ساختن چرخهٔ خشونت، هیچ سودی ندارد."
پس از حملات هوایی اسراییل بر فابریکههای ساخت میزایل در سه ولایت ایران، ، وزیر خارجهٔ ایران خواهان نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد شد. سه عضو شورای امنیت- الجزایر، چین و روسیه- از این تقاضا حمایت کردند.
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در ملل متحد، با اشاره به اسراییل گفت: "حالا بیتالمقدس غربی تلاش میکند ایران را وارد تقابل کند – کشوری که در این شرایط خویشتنداری بیسابقه نشان میدهد."
نبنزیا افزود: "باوجود سیگنالهایی که تهران مبنی بر اینکه آنان آماده اند از رویارویی اجتناب کنند، بسیار مشکل است این تصور را نداشته باشیم که بیتالمقدس غربی عمداً در حال افزایش تنش نیست. به نظر ما چنین اقدامات تهاجمی از سوی اسراییل با هدف شعلهور ساختن بیشتر آتش جنگ، غیرقابل قبول است و باید توقف داده شود."
حملات اسراییل هفتهها پس از آن انجام شد که ایران کم از کم ۲۰۰ میزایل بالستیک را به سمت اسراییل در حالی پرتاب کرد که اسراییل با گروههای نیابتی ایران-حماس و حزبالله لبنان-درگیر جنگ بود.
علی خامنهای، رهبر ایران، گفته است که حملات اسراییل "نباید اغراقآمیز و یا کماهمیت جلوه داده شود" اما از اظهارات در مورد انتقامجویی خودداری کرد.
حملات شنبه گذشته نخستین حملات آشکار اسراییل بود که علیه دشمن سرسخت خود، ایران، انجام داد.
بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، روز یکشنبه گفت که حملات هوایی کشورش به اهدافی اصابت کرد که از قبل تعیین شده بود: آسیب رساندن به قابلیتهای دفاعی ایران و توانایی آن در تولید میزایل.
نمایندهٔ اسراییل در سازمان ملل متحد به شورای امنیت گفت که پاسخ اسراییل "سنجیده شده و متناسب" بود، اما هشدار داد که اگر کشورش بار دیگر از سوی ایران تحریک شود، عواقب شدیدی را به دنبال خواهد داشت.
دنی دانون، نمایندهٔ اسراییل گفت: "رهبران ایران، این را به عنوان یک هشدار در نظر بگیرید: اسراییل از خود خویشتنداری نشان داده است. اما از اینجا به بعد، شما فقط قدرت را خواهید دید. هر گونه تجاوز بیشتر با عواقبی سریع و قاطع روبرو خواهد شد."
امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دایمی ایران در ملل متحد، اسراییل را به نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متهم کرد و گفت که حمایت واشنگتن این کشور را برای حمله به همسایگانش جسور کرده است.
ایروانی خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: "متاسفانه ، حمایت بیقید و شرط ایالات متحده از رژیم اسراییل، همراه با مانعتراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت بهعنوان یکی از اعضای دایمی، این رژیم را وقیحتر کرده تا به جنایات و تجاوزات خود در غزه و لبنان، و اکنون علیه ایران، ادامه دهد و بهطور جدی صلح و امنیت منطقهای را تضعیف کند."
او همچنین از شورای امنیت ملل متحد خواست تا با جدیت اسراییل را پاسخگو قرار بدهد و حملات آن کشور به ایران را محکوم کند.
ایروانی افزود : "ما از شورای امنیت میخواهیم که اقدامات رژیم اسراییل را به طور قاطعانه محکوم و آن را برای نقضهای مکرر و نظاممند حقوق بینالملل و برای آنچه که واقعاً هست: کارزار تجاوزات و جنایات فجیع محاسبهشده و مداوم که نه تنها منطقه را بیثبات میکند، بلکه امنیت جهانی را بهشدت تهدید میسازد، پاسخگو قرار دهد."
در همین حال، لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در ملل متحد، خطاب به هر دو جناح-اسراییل و ایران-گفت که واشنگتن نمیخواهد شاهد تشدید جنگ باشد.
او گفت: "پیام ایالات متحده امروز به اسراییل واضح است: ما همیشه به امنیت مردم و سرزمین آن (اسراییل) در برابر ایران و نیابتها و شرکای تروریستیاش کمک خواهیم کرد. پیام ما به ایران نیز واضح است: اگر ایران دست به اقدامات تهاجمی بیشتری علیه اسراییل یا پرسونل امریکایی در منطقه بزند، با عواقب شدیدی مواجه خواهد شد. ما در دفاع از خود تردید نخواهیم کرد."
گروه