لینک های دسترسی

Breaking News

واکنش تهران و برخی کشو‌رهای جهان به حملات اسراییل به ایران: نگرانی‌ها و هشدارها


نمایی از تهران، پایتخت ایران، صبح روز شنبه پس از حملات اسراییل
نمایی از تهران، پایتخت ایران، صبح روز شنبه پس از حملات اسراییل

حکومت ایران روز شنبه ۲۶ اکتوبر (پنجم عقرب) هشدار داد که در مقابل حملات اسراییل که سبب کشته شدن کم از کم دو سرباز شد، از خود دفاع خواهد کرد، هشداری که بار دیگر ترس از جنگ تمام عیار در شرق میانه را به وجود می‌آورد.

ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران، از قول عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ آن کشور گزارش داده است که "ایران در حفاظت و دفاع از منافع و تمامیت ارضی و مردمش هیچ حد و مرزی برای خود قایل نیست."

در عین حال، اسراییل به ایران هشدار داده است که در صورت پاسخ به حملات آن کشور، "تهران هزینهٔ سنگینی" را خواهد پرداخت.

اردوی اسراییل روز شنبه گفت که ۸۰ حملهٔ هوایی را در ایران انجام داده است. این اقدام اسراییل در پاسخ به حملات میزاییلی اول اکتوبر ایران بر اسراییل صورت گرفته است.

انتونیو گوتیرش، سرمنشی ملل متحد، گفته است که از حملات هوایی مرگبار اسراییل بر ایران "عمیقاً نگران" است و خواستار پایان جنگ گسترده‌تر در شرق میانه شد.

استفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد، با نشر اعلامیه‌ای گفت که "گوتیرش به صورت فوری از همه جناح‌ها تقاضا می‌کند تا تمام اقدامات نظامی، از جمله در غزه و لبنان را متوقف کنند" و خواهان "حداکثر تلاش‌ها برای جلوگیری از یک جنگ همه‌جانبه منطقه‌ای و بازگشت به مسیر دپلوماسی شده است."

ایالات متحده از ایران خواست تا حمله به اسراییل را متوقف کند و چرخهٔ خشونت را" بدون تشدید بیشتر جنگ" پایان بدهد.

شان ساویت، معاون سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، گفت: "ما مطلع استیم که اسراییل حملات هدفمندی را علیه اهداف نظامی در ایران به عنوان دفاع از خود و در پاسخ به حملات میزایل‌های بالستیک ایران علیه اسراییل به تاریخ اول اکتوبر، به راه انداخته است". اما او تاکید کرد که ایالات متحده در این حملات دخیل نبوده است.

ساویت همچنین گفت: "هدف ما این است که دپلوماسی باید تسریع شود و تنش‌ها در شرق میانه کاهش یابد."

کییر استارمر، صدراعظم بریتانیا، نیز خواهان کاهش کاهش تنش شد و تاکید کرد که ایران نباید به حملات اسراییل پاسخ بدهد.

استامیر گفت:‌ "فکر می‌کنم باید کاملاً واضح باشد که اسراییل حق دفاع از خود را دارد، اما ما از همه جناح می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند. به همین دلیل امروز به‌ صراحت می‌گویم که ایران نباید به این موضوع واکنش نشان بدهد."

روسیه از همه جناح خواسته تا از خویشتن‌داری کار بگیرند و هشدار داد که تشدید جنگ سناریوی فاجعه‌بار خواهد بود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، هشدار داد که تنش‌ها به ‌سرعت در حال تشدید است و گفت: "ما از همه جناح می‌خواهیم خویشتن‌دار باشند، خشونت را متوقف کنند و مانع تبدیل شدن وضعیت به یک سناریوی فاجعه‌بار شوند."

عربستان سعودی حملات اسراییل را محکوم کرد و نسبت به گسترش جنگ در شرق میانه هشدار داد.

وزارت خارجهٔ عربستان سعودی، با تاکید بر مخالفت قاطع خود با تشدید جنگ که امنیت و ثبات کشورها و مردم را به خطر می‌اندازد، گفت : "پادشاهی عربستان حملات اسراییل در شرق میانه را محکوم می‌کند."

حکومت سوریه، متحد ایران، با تهران ابراز همبستگی کرده است. وزارت خارجهٔ سوریه گفته است که "حق مشروع ایران است تا از خود، قلمرو خود و زندگی شهروندان خود دفاع کند."

عراق، اسراییل را به گسترش جنگ در شرق میانه متهم کرده است. باسم العوادی،‌ سخنگوی حکومت عراق با انتقاد از سکوت جامعه جهانی نسبت به اقدامات اسراییل، گفت: "رژیم اشغالگر صهیونیستی با ادامه پالیسی‌های تهاجمی و گسترش جنگ در منطقه، به حملات آشکار و بدون مجازات خود ادامه می‌دهد."

اردن گفته است که حملات اسراییل "تخطی از قوانین بین المللی و حاکمیت ایران" است. حکومت این کشور همچنین تشدید جنگ در منطقه را خطرناک خوانده و گفته است که حملات اسراییل بر ایران می‌تواند سبب افزایش تنش در منطقه شود.

ترکیه حملات اسراییل بر ایران را محکوم کرد و گفته است که "وحشت اسراییل" در منطقه باید متوقف شود.

وزارت خارجهٔ ترکیه با نشر اعلامیه‌ای گفته است: "پایان دادن به ترور اسراییل در منطقه به یک وظیفه تاریخی برای برقراری صلح و امنیت جهانی تبدیل شده است."

در ادامهٔ این اعلامیه آمده است که "اسراییل با ارتکاب نسل‌کشی در غزه، پلان برای الحاق کرانه غربی، و کشتار روزانه غیرنظامیان در لبنان، منطقه را در آستانه جنگی گسترده‌تر قرار داده است."

پاکستان، حملات اسراییل بر ایران را محکوم کرد و گفته است که گسترش جنگ در شرق میانه مسوولیت کامل به دوش اسراییل می‌شود.

وزارت خارجه در اعلامیه‌ای گفته است: "این حملات روند صلح و ثبات منطقه را تضعیف کرده و تنشی خطرناک را در منطقه‌ای از پیش ناآرام ایجاد می‌کند."

گروه حماس، متحد ایران که با اسراییل در جنگ است، حملات اسراییل را محکوم کرده است.
حماس با نشر اعلامیه‌ای گفته است:‌ "ما با شدیدترین الفاظ تجاوزات رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران و هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی در چندین ولایت آن کشور را محکوم می‌کنیم و این اقدام را نقض آشکار حاکمیت ایران و تهدیدی برای امنیت منطقه می‌دانیم."

حزب‌الله لبنان، متحد دیگر ایران که پس از حملات هفتم اکتوبر حماس بر جنوب اسراییل درگیر جنگ بوده است، نیز حملات اسراییل به ایران را محکوم کرده و گسترش جنگ در شرق میانه را ''خطرناک'' خوانده است.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، نسبت به پاسخ به حملات اسراییل، به ایران هشدار داده است.
شولتز در یک پیام ایکس گفته است: "پیام من به ایران روشن است: واکنش‌های تشدیدکننده نباید ادامه یابد و باید به صورت فوری متوقف شوند. تنها در این صورت می‌توانیم امکان تحولی صلح‌آمیز در شرق میانه را فراهم کنیم."

وزارت‌های خارجهٔ الجزایر و تونس نیز حملات اسراییل به ایران را محکوم کرده‌اند. وزارت خارجهٔ الجزایر حملات اسراییل به ایران را "تجاوز شنیع" خوانده و از جامعهٔ بین المللی خواسته است تا مانع گسترش جنگ در منطقه توسط اسراییل شوند.

وزارت خارجهٔ تونس نیز با نشر اعلامیهٔ مشابه از پیامد‌های شدید حملات اسراییل هشدار داده و از جامعهٔ بین المللی خواسته تا به صورت فوری مسوولیت‌های خود را "برای پایان رویکرد بی پروا اسراییل" انجام بدهد.

گروه

XS
SM
MD
LG