لینک های دسترسی

 
طالبان: سراج‌الدین حقانی با سفیر چین دربارۀ دهلیز واخان گفتگو کرد
Breaking News

طالبان: سراج‌الدین حقانی با سفیر چین دربارۀ دهلیز واخان گفتگو کرد


وزارت امور داخلۀ حکومت طالبان می‌گوید که سراج‌الدین حقانی، سرپرست این وزارت با جاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار کرد.
وزارت امور داخلۀ حکومت طالبان می‌گوید که سراج‌الدین حقانی، سرپرست این وزارت با جاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار کرد.

وزارت امور داخلۀ حکومت طالبان می‌گوید که سراج‌الدین حقانی، سرپرست این وزارت با جاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار کرده و دو طرف در کنار دیگر موضوعات، دربارۀ اهمیت دهلیز واخان به هدف گسترش تجارت میان دو کشور بحث و گفتگو کرده اند.

عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت ناوقت روز دوشنبه ۳۰ دسمبر (۱۰ جدی) با نشر خبرنامه‌ای در شبکۀ اجتماعی ایکس گفت که حقانی و شینگ بر تقویت همکاری‌های دوجانبه میان طالبان و چین نیز تاکید کردند.

به گفتۀ سخنگوی وزارت داخلۀ حکومت طالبان، در این دیدار، حقانی اهمیت استراتژیک دهلیز واخان را برای داد و ستد تجاری مهم عنوان کرده و همچنان خواستار گسترش روابط اقتصادی میان کابل و بیجینگ شده است.

سفارت چین در کابل تا کنون دربارۀ این دیدار و بحث در مورد دهلیز واخان ابراز نظر نکرده است. افغانستان در ولسوالی واخان ولایت بدخشان با چین هم‌مرز است، اما پیش از این، هیچ‌گاهی راه زمینی میان این دو کشور وجود نداشته است.

چین در سه سال گذشته روابط نزدیک با حکومت طالبان داشته و در این مدت، نه تنها سفیر به کابل فرستاده، بلکه سفیر طالبان را نیز پذیرفته است. اما چین تا کنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

این در حالی است که پیش از این، محمد ایوب خالد، والی طالبان برای بدخشان گفته بود که کار اعمار جاده‌ای که افغانستان و چین را به هم وصل می‌کند به زودی تکمیل می‌شود. به گفتۀ خالد با تکمیل شدن این پروژه، افغانستان برای نخستین بار از طریق جاده با چین وصل می‌شود.

حکومت پیشین افغانستان کار اعمار جاده میان فیض‌آباد-پامیر-واخان را که ۱۰۰ کیلومتر طول دارد، آغاز کرد که تا زمان به قدرت رسیدن طالبان، حدود ۶۰ کیلومتر این جاده اعمار شده بود.

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، کار اعمار این جاده متوقف شد تا اینکه چند ماه پیش احداث بخش باقی‌ماندۀ آن آغاز شد. این جاده با طول نزدیک به ۵۰ کیلومتر از ساحۀ "بزهای گنبد خور" پامیر شروع شده و تا نقطۀ مرزی واخان با چین ادامه می‌یابد.

کارشناسان اقتصادی، احداث راه زمینی میان چین و افغانستان را برای بهبود اقتصاد افغانستان حایز اهمیت می‌دانند. هرچند چین از شورشگری مسلمانان جدایی‌طلب اویغور و ارتباط آنان با طالبان نگرانی دارد.

این در حالی است که در بیشتر از سه سال گذشته، طالبان تلاش کرده اند تا داد و ستد تجاری خود را با کشورهای منطقه و به ویژه چین گسترش دهند، چنانچه اخیراً نخستین محموله کالای چینی از طریق دهلیز زمینی بین چین، قرغیزستان و اوزبیکستان به بندر حیرتان در شمال افغانستان رسید.

گروه

XS
SM
MD
LG