لینک های دسترسی

Breaking News

هراس از رسیدن گردباد؛ هزاران نفر در هند و پاکستان از مناطق شان تخلیه شدند


انتظار می‌رود که این گردباد روز پنجشنبه به سواحل هند و پاکستان برسد
انتظار می‌رود که این گردباد روز پنجشنبه به سواحل هند و پاکستان برسد

با نزدیک شدن طوفان بیپرجوی به سمت هند و پاکستان، مقام‌های این دو کشور هزاران نفر از باشندگان ساحات معروض به خطر را به ساحات امن منتقل کرده اند.

پیش‌بینی شده است که این گردباد روز پنجشنبه ۱۵ جون با سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت، ساحات پرنفوس ساحلی را در پاکستان و هند آماج قرار دهد.

در هند، نزدیک به ۲۱ هزار باشندهٔ ساحاتی که در فاصلهٔ پنج کیلومتری سواحل گجرات زندگی می‌کنند به ساحات امن انتقال داده شده و به گفتهٔ مقام‌های هندی، اگر ضرورت باشد کسانیکه تا فاصلهٔ ده کیلومتری ساحل زندگی می‌کنند، در دو روز آینده به ساحات امن منتقل خواهند شد.

مقام‌های هندی هرگونه تجمع را در ساحات ساحلی، تا زمان رد شدن این گردباد منع کرده اند. مقام‌های هندی به ماهیگیران دستور داده اند که تا امر ثانی از ماهیگیری پرهیز کرده و کشتی‌های شان را به ساحات امن‌تر انتقال دهند.

تا کنون از کشته شدن یک نفر در گجرات در اثر واژگون شدن درخت خبر داده شده است و نیز چهار کودک هندی شام دوشنبه در امواج خروشان در یک ساحهٔ ساحلی شهر ممبای غرق شده اند که تا کنون جسد یکی از آنان پیدا شده است.

نرندرا مودی، صدر اعظم هند روز دوشنبه نشستی را برای پاسخگویی این آفت طبیعی برگزار کرد. مودی در تویتر نوشت:‌ "تیم‌های ما تخلیهٔ مصوون را از ساحات آسیب‌پذیر آغاز کرده و خدمات ضروری را فراهم می‌کنند. برای مصوونیت و سلامت همه دعا می‌کنم."

اردو و ادارات ملکی پاکستان در نظر دارند تا ۸۰ هزار نفر را پیش از رسیدن گردباد، از مناطق ساحلی معروض به خطر، به ساحات امن انتقال دهند. مقام‌های پاکستانی گفته اند که تا کنون ۲۲ هزار باشندهٔ ساحات آسیب‌پذیر به ساحات امن منتقل شده اند.

شیری رحمان، وزیر اقلیم پاکستان روز سه شنبه ۱۳ جون (۲۳ جوزا) در یک کنفرانس خبری گفت که این گردباد برخی ساحاتی را زیر خواهد گرفت که سال گذشته دستخوش سیلاب شده بود. پاکستان سال گذشته شاهد سیلاب‌های ویرانگری بود که منجر به مرگ ۱۷۳۹ نفر در آن کشور شد و ۳۰ میلیارد دالر به آن کشور خسارت وارد کرد.

پاکستان با آنکه فقط یک درصد گازهای گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کند، یکی از ده کشور جهان است که بیشترین صدمه را از تغییرات اقلیمی متحمل می‌شود. کارشناسان هشدار داده اند که این کشور با رویدادهای وخیم و ویرانگر اقلیمی مواجه است.

به گفتهٔ دانشمندان، گرم شدن جو زمین سبب بلند رفتن درجهٔ حرارت آب ابحار شده که زمینه را برای ایجاد گردبادها و طوفان‌های شدید بحری مهیا می‌کند.

رگو مورتوگودی، پژوهشگر اقلیم در دانشگاه مریلند ایالات متحده می‌گوید که بر اساس تحقیقات جدید، دوام و شدت گردبادها در بحیرهٔ عرب بین سال‌های ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۹ به گونهٔ چشمگیری افزایش یافته است. گردباد اخیری که به سمت سواحل پاکستان و هند در حرکت است، نیز از بحیرهٔ عرب منشا گرفته است.

ملل متحد گزارش داده است که شدت گردبادهای استوایی در اقلیم گرم افزایش خواهد یافت. بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۱۹ نشر شد، از سال‌های ۱۹۵۰ به اینسو گرم شدن آب های سطحی اقیانوس هند به سرعت رو به افزایش نهاده است.

در سال ۱۹۹۸ یک گردباد در گجرات هند سبب مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر شد و خسارات زیادی را به بار آورد. در سال ۱۹۶۵ یک گردباد شدید در شهر کراچی پاکستان منجر به مرگ بیش از ۱۰ هزار نفر شد.

در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری‌های رویترز و فرانس‌پرس استفاده شده است.

XS
SM
MD
LG