ریکس تیلرسن، وزیر خارجه ایالات متحده می گوید که اردوی میانمار مسؤول ایجاد بحران کنونی است که در اثر آن صد ها هزار مسلمان روهنگیایی از خانه های شان فرار کرده اند.
وزیر خارجه ایالات متحده امروز (چهارشنبه) در یک نهاد پژوهشی در واشنگتن دی سی گفت: "آنچه برای ما بسیار اهمیت دارد اینست که جهان نمی تواند در برابر جنایات که از آن محل (ایالت راخین) گزارش داده می شود، بی پروا و گواه آن باشد."
اظهارات وزیر خارجه ایالات متحده در حالی بیان می شود که سازمان عفو بین الملل با نشر گزارشی نیرو های امنیتی میانمار را به پاکسازی سیستماتیک مسلمانان روهنگیایی متهم کرده است.
بر بنیاد این گزارش که پس از مصاحبه با بیش از ۱۰۰ پناهجوی روهنگیایی تهیه شده است، نیرو های امنیتی میانمار صد ها مسلمان روهنگیایی را هنگام فرار از قریه های شان با ضرب گلوله کشته اند.
در این گزارش همچنین آمده است که سربازان اردوی میانمار افراد مسن و بیماران که توانایی فرار را از خانه های شان نداشتند، آتش زدند و کشتند. گزارش می افزاید که نیروی های امنیتی میانمار در برخی قریه ها حتی به زنان و دختران روهنگیایی تجاوز جنسی کردند.
ریکس تیلرسن با اشاره به این رویداد ها گفت که افراد برای ارتکاب این جنایات باید پاسخگو قرار داده شوند.
وزیر خارجه امریکا افزود: "این به اردوی برما (میانمار) تعلق دارد که در مورد نقش خود در آینده برما تصمیم بگیرد چون ما به برما به حیث یک دیموکراسی مهم در حال ظهور نگاه می کنیم... اما این یک آزمون واقعی است. این یک آزمون واقعی برای این حکومت (میانمار) است که چگونه با این مسئله که بسیار جدی است، رسیدگی می کند."
در همین حال، متیو ویلز، پژوهشگر سازمان عفو بین الملل گفته است که این سازمان حامی حقوق بشر به زودی یک گزارش دیگر را نشر می کند که در آن درباره ارتکاب جرایم انفرادی به شمول ارتکاب نقض حقوق بشر توسط قوماندان های اردوی میانمار و سایر اعضای حکومت آن کشور، جزییات ارایه خواهد شد.
آقای ویلز گفته است که صد ها مسلمان روهنگیایی به خاطر اصابت مرمی به بدن شان تداوی شده اند که این خود نشان می دهد آنان هنگام فرار و از عقب مورد حمله قرار گرفته اند.
خشونت ها در ایالت راخین میانمار پس از آن آغاز شد که شورشیان روهنگیایی بر نیرو های امنیتی حمله کردند.
اردوی میانمار در واکنش به این حمله شورشیان روهنگیایی، عملیات بزرگ نظامی را در آن ایالت به راه انداخت که در اثر خشونت های ناشی از این عملیات، بیش از نیم میلیون مسلمان روهنگیایی از خانه های شان فرار کردند و به بنگله دیش پناهنده شدند.