سفارت ایالات متحده در خرطوم، پایتخت سودان میگوید که ادارهٔ دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، سودان را از فهرست کشورهای حامی تروریزم بیرون کرد.
با این تصمیم، سودان پس از این میتواند برای رهایی از مشکلات اقتصادی قرضه های بین المللی بگیرد.
سفارت ایالات متحده امروز ۱۴ دسمبر (۲۴ قوس) در صفحهٔ فیسبوک خویش نگاشته است که سودان امروز از این فهرست بیرون شده است و سند آنرا مایک پمپیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده امضا کرده است.
سودان در سالهای ۱۹۹۰ شامل فهرست کشورهای حامی تروریزم شد، زمانی که این کشور برای مدت کوتاهی میزبان اسامه بن لادن، رهبر پیشین گروه تروریستی القاعده و سایر تندروان تحت پیگرد بود.
همچنان عقیده بر آن بود که تسلیحات ایرانی از طریق سودان به تندروان فلسطینی در نوار غزه انتقال داده میشد.
بیرون کردن سودان از این فهرست همچنان یک مشوق مهم برای حکومت خرطوم است تا روابط خویش با اسراییل را عادی سازد. این دو کشور به داشتن روابط کامل دپلوماتیک توافق کرده اند.
پس از بحرین و امارات متحدهٔ عرب، سودان سومین کشور عربی است که روابط اش را با اسراییل عادی میسازد. مراکش منحیث چهارمین کشور عربی روابط اش را با اسراییل عادی ساخت.
مقامات سودانی این اقدام امریکا را یک "تصمیم تاریخی" عنوان کردند.
جنرال عبدالفتاح البرهان، رییس شورای حاکمیت سودان در یک تویت نوشت که بیرون کردن سودان از فهرست کشورهای حامی تروریزم، روند انتقال دموکراتیک را سهل میسازد.
پس از خلع قدرت عمر البشیر، رییس جمهور پیشین سودان توسط اردوی آن کشور، امور مملکت توسط یک حکومت مشترک نظامی و ملکی به پیش برده میشود؛ حکومتی که تلاش دارد با واشنگتن و غرب روابط بهتر داشته باشد.
رییس جمهور ترمپ در ماه اکتوبر اعلام کرد که اگر سودان تعهد به پرداخت ۳۳۵ میلیون دالر به امریکاییهایی کند که قربانی تروریزم بودند، آن کشور را از فهرست کشورهای حامی تروریزم بیرون خواهد کرد.
سودان توافق کرد که به قربانیان بمگذاریهای سال ۱۹۹۸ سفارتهای امریکا در کینیا و تانزانیا این مقدار پول را پرداخت کند.
این بمگذاریها توسط شبکه القاعده زمانی صورت گرفت که سودان میزبان اسامه بن لادن بود.