پولیس ترکیه گفته است که یک زن سوری که به داشتن رابطه با تندروان کرد مظنون است، در پیوند با حملۀ مرگبار روز یکشنبه در استانبول بازداشت شده است.
مقامهای پولیس ترکیه روز دوشنبه ۱۴ نومبر (۲۳ عقرب) گفتند که این زن که "احلام البشیر" نام دارد و شهروند سوریه است، به بمگذاری در جادۀ استقلال اعتراف کرده است. در این حمله هشت نفر کشته و بیش از ۸۰ نفر دیگر زخمی شدند. پیش از این شمار کشته شدگان این رویداد شش نفر گزارش شده بود.
سلیمان سویلو، وزیر داخلۀ ترکیه، روز دوشنبه گفت: "چندی پیش، شخصی از سوی تیمهای ادارۀ پولیس استانبول دستگیر شد که بم را تعبیه کرده بود."
پولیس استانبول گفته است که در عملیات برای دستگیری مظنون تصاویر ۱۲۰۰ کمرۀ امنیتی بررسی و ۲۱ محل تلاشی شده است. به گفتۀ پولیس، در این عملیات کم از کم ۴۶ نفر برای بازجویی بازداشت شده اند.
مقامهای پولیس ترکیه گفته اند که مظنون این حمله پس از جابجا کردن مواد منفجره در کنار جادۀ مزدحم استقلال، سوار بر تکسی شده و ساحه را ترک کرده است.
وزیر داخلۀ ترکیه گفته است که مظنون اگر دستگیر نمیشد، قصد داشت که از ترکیه به یونان فرار کند. مقامهای پولیس ترکیه پس از بازجویی گفته اند که مظنون از شهر عفرین سوریه وارد ترکیه شده است.
تلویزیونهای محلی ترکیه که جریان تلاشی خانۀ مظنون و دستگیری وی را پوشش میدادند از کشف و ضبط مقادیری پول نقد، طلا و یک میل سلاح از خانۀ این زن خبر داده اند.
به گفتۀ پولیس ترکیه، مظنون در جریان بازجویی اعتراف کرده است که به صفت "افسر ویژۀ اطلاعاتی" از سوی حزب کارگران کردستان و نیز نیروهای دموکراتیک کرد سوریه آموزش دیده است.
حزب کارگران کردستان که ترکیه آن را سازمان دهشت افگن میپندارد، با نشر بیانیهای هرگونه دخالت در انفجار استانبول را رد کرده و گفته است که این گروه غیرنظامیان را هدف قرار نمیدهد.
به همین ترتیب، مظلوم عبدی، رهبر نیروهای دموکراتیک کرد سوریه، گفته است: "نیروهای ما هیچ گونه ارتباطی با بمگذاری استانبول ندارند و هرگونه ادعای مبنی بر دست داشتن نیروهای ما در این رویداد را رد میکنیم."
با اینحال، تا کنون هیچ گروهی مسوولیت حملۀ استانبول را به دوش نگرفته است، اما در گذشته جدایی طالبان کرد و تندروان اسلامی به شمول گروه دولت اسلامی مسوولیت چندین حمله را در ترکیه به دوش گرفته بودند.
حزب کارگران کردستان از سال ۱۹۸۴ با دولت ترکیه درگیر جنگ است که تا کنون این جنگ بیش از ۴۰ هزار کشته برجاگذاشته است. ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا نیز مانند ترکیه، حزب کارگران کردستان را سازمان دهشت افگن قلمداد میکنند.