مشاور رییس جمهور ترکیه در امور خارجی گفته است که مذاکرات دوجانبه برای احیای روابط کامل دپلوماتیک با اسراییل جریان دارد و احتمال دارد این امر تا ماه مارچ تحقق یابد.
مسعود حقی جاشین گفت که اگر اسراییل یک گام به سوی ترکیه بردارد، انقره احتمالاً دو گام به سوی بیت القدس برخواهد برداشت.
او افزود: "اگر [از جانب اسراییل] چراغ سبزی را ببینیم، ترکیه سفارت خویش را دوباره خواهد گشود و سفیر ما برخواهد گشت. ممکن در ماه مارچ، روابط کامل دپلوماتیک ما احیا شود."
ترکیه در سال ۲۰۱۷ در اوج تنشها سفیر خود را از اسراییل فرا خواند و سفارت این کشور را مسدود کرد.
به دنبال آن، در لابلای قیود اقتصادی بیت المقدس بر فلسطینیان، نیروهای اسراییلی در سال ۲۰۱۰ بر یک کشتی ترکی یورش بردند و نه شهروند ترکیه را کشتند. در حدود شش کشتی ترکی میخواستند کمک های بشردوستانه را به فلسطینیها انتقال دهند.
پس از آن رویداد، روابط ترکیه-اسراییل با وجود میانجیگریهای شدید ایالات متحده، دیگر احیا نشد.
مشاور رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه گفت که انتخاب جو بایدن، منحیث رییس جمهور ایالات متحده میتواند تلاشها برای احیای روابط این کشور با اسراییل را تقویت کند.
با وجود آنکه رییس جمهور ترکیه رابطه نزدیک با دونالد ترمپ داشت، تحلیلگران میگویند که ریاست جمهوری بایدن چالشهای بیشتری را برای انقره به همراه خواهد داشت.
گفته میشود که حمایت استخباراتی اسراییل و ترکیه با آذربایجان - در جریان جنگ قرهباغ در مقابل ارمنستان که از حمایت ایران برخوردار است- این دو کشور را یک بار دیگر با هم نزدیک کرد.
این درحالی است که اسراییل به میانجیگری ایالات متحده در اواخر سال جاری روابط خود را با شماری از کشورهای اسلامی مانند، امارات متحدهٔ عرب، بحرین، سودان و مراکش عادی ساخت.