مقامهای پاکستانی روز چهارشنبه ۲۵ دسمبر (پنجم جدی) گفتند که دو محافظ اعضای خانوادۀ سلطنتی قطر که برای شکار پرندگان به پاکستان سفر کرده بودند، در اثر انفجار ماین کنار جاده در بلوچستان کشته شدند.
هوبره یک پرندۀ کمیاب است که در فصل زمستان از روسیه و کشورهای آسیای مرکزی به سمت جنوب آسیا، به ویژه افغانستان و پاکستان، مهاجرت کرده و پای شکارچیان مشتاق قطری را به این کشورها میکشاند. شکارچیان توسط شاهینها این پرنده را شکار میکنند.
کاروان حامل شکارچیان قطری به شمول برخی اعضای خانوادۀ سلطنتی آن کشور در حال سفر به بیرون از شهر تربت در ۱۱۰ کیلومتری مرز ایران بودند که این انفجار به وقوع پیوست.
عبدالحمید، یک مقام محلی در بلوچستان، به خبرگزاری فرانسپرس گفت که در این رویداد دو محافظ پاکستانی این شکارچیان کشته شدند و به خود آنان آسیبی نرسید. او گفت که چهار محافظ دیگر در این رویداد زخمی شدند.
مقامهای پاکستانی مشخص نکردند که شکارچیان شامل در این کاروان، چه نسبتی با خانوادۀ سلطنتی قطر داشتند.
تا هنوز مسوولیت این رویداد را هیچ گروهی به دوش نگرفته است و نیز مشخص نیست که آیا شکارچیان قطری هدف مشخص این انفجار بوده است یا نه.
با اینحال، جداییطلبان بلوچ که بر ضد حکومت پاکستان میجنگند، همواره نیروهای امنیتی پاکستان را هدف حملات قرار میدهند.
گروههای مدافع حقوق حیوانات همواره حکومت پاکستان را به خاطر اجازه دادن به شکارچیان ثروتمند عرب به شکار هوبره به باد انتقاد گرفته اند.
اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت، هوبره را در زمرۀ پرندگان کمیاب و آسیبپذیر رده بندی کرده است.
عربها به این باور اند که گوشت هوبره قدرت و میل جنسی را تقویت میکند.
حکومت طالبان در افغانستان دو سال پیش درست در همین فصل سال، از امضای قراردادهایی به ارزش ۴۲ میلیون دالر امریکایی با گردشگران خارجی خبر داد که به گفتۀ طالبان زمینۀ "شکار قانونمند" بعضی از پرندگان را در افغانستان برای این گردشگران فراهم میکند.
طالبان در آن زمان گفتند که شکارچیان خارجی تنها در فصلهای مشخص سال میتوانند "پرندگان مهاجر سایبریا" را که به نام "هوبره" یاد میشود و فقط برای دو ماه در ساحات جنوبی افغانستان پیدا میشوند، شکار کنند.
در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانسپرس استفاده شده است.
گروه