اوکراین روز پنجشنبه ۲۳ جون (دوم سرطان) اعلام کرد که سیستم پرتاب میزایلهای دوربرد نوع (HIMARS) را از ایالات متحده دریافت کرده است؛ سیستمی دوربرد قدرتمندی که کیف امیدوار است بتواند جریان جنگ را به نفع اوکراین عوض کند.
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین درباره تحویل این سیستم پرتاب میزایلهای دوربرد در تویتر نوشته است: "از لوید آستن، همکار و دوست امریکاییام، به خاطر این ابزار قدرتمند تشکر می کنم! تابستان برای اشغالگران روسی گرم خواهد بود. و آخرین تابستان برای برخی از آنها."
اما آقای رزنیکوف در مورد تعداد این سیستمها جزییات ارایه نکرده است.
سیستم پرتاب میزایلهای دوربرد نوع (HIMARS) ساخت ایالات متحده یکی از سیستمهای سیار راکتی است که چندین میزایل رهبری شده با قدرت هدفگیری بلند و دقیق را به گونۀ همزمان پرتاب کرده و اهداف تا فاصلۀ ۸۰ کیلومتری را نشانه گرفته میتواند.
کارشناسان نظامی میگویند که برد هدف گیری سیستمهای HIMARS اندکی بیشتر از سیستمهای مشابه روسی است، به این معنی که قوای اوکراینی میتوانند دستگاههای راکتی و توپچی نیروهای روسی را هدف بگیرند، اما قادر نخواهند بود که مسکو را آماج حملات قرار بدهند.
مقامهای ایالات متحده گفته اند که اوکراین تعهد کرده است که نظامیان آن کشور با استفاده از این تسلیحات دور برد، قلمرو روسیه را هدف قرار نخواهند داد.
مسکو هشدار داده است که اگر غرب میزایلهای دوربرد را برای استفاده در سیستم با قدرت هدفگیری بلند برای اوکراین فراهم کند، روسیه بر اهدافی در اوکراین حمله خواهد کرد که هنوز مورد حمله قرار نگرفته اند.
پیش از این حکومت بریتانیا اعلام کرده بود که تعداد نا مشخصی از دستگاه های پرتاب میزایلهای دور برد را برای اوکراین فراهم خواهد کرد و قوای اوکراینی در بریتانیا روش استفاده از این میزایلها را خواهند آموخت.
سیستم پرتاب راکتهای موسوم به (M270) ساخت بریتانیا، در ظرف یک دقیقه قادر است تا ۱۲ میزایل را که توسط سیستم موقعیت یاب جهانی ( GPS) رهبری می شود، در مسافت ۸۰ کیلومتری هدف قرار بدهد.
مسکو هشدار داده است که اگر این تسلیحات بریتانیا و ایالات متحده قلمرو روسیه را هدف قرار بدهد، چنین وضعیت "سناریوهای کاملاً نامطلوب و نسبتاً ناخوشایند" خواهند بود.