لینک های دسترسی

Breaking News

بریتانیا به کارمندان رسانه‌ای افغان پناه می‌دهد


وزارت خارجهٔ بریتانیا می‌گوید که به کارمندان رسانه‌ای افغان که با رسانه‌های بریتانیا همکاری می‌کردند و اکنون با تهدیدات مرگبار طالبان مواجه اند، پناه می‌دهد.

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا روز جمعه ششم آگست (۱۵ اسد) ضمن اعلام این تصمیم گفت: "ما به شجاعت روزنامه نگاران افغان و آنهایی که به گونهٔ خستگی ناپذیر آنان را در راه آزادی رسانه ها و دفاع از حقوق بشر حمایت کرده اند، ارج می‌گذاریم."

گروهی از رسانه‌های مطرح بریتانیا روز پنجشنبه ۱۴ اسد از حکومت بریتانیا خواستند تا برنامۀ موجود ویزۀ مهاجرت بریتانیا به افغان‌ها را گسترش داده و به افغان‌هایی که در دو دهۀ گذشته با رسانه‌های بریتانیایی کار کرده اند، فوراً ویزه صادر کند.

در این نامۀ سرگشاده که به صدر اعظم و زیر خارجۀ بریتانیا ارسال شده است، بیش از ۲۰ رسانۀ بریتانیایی از جمله اسکای نیوز و ای تی ان بر ضرورت حیاتی اسکان این خبرنگاران در بریتانیا تاکید کرده و نیز هشدار داده اند که آنان پس از خروج نیروهای خارجی با خطر انتقامجویی طالبان روبرو خواهند شد.

آقای راب در پاسخ به نامه سرگشادهٔ رسانه‌ها گفت که این طرح اجازه اسکان مجدد همکاران افغان را تحت "موارد استثنایی" می‌دهد.

او افزود: "نامه شما تهدید علیه کارکنان افغان را که برای ادارات رسانه‌ای شما در افغانستان کار می‌کردند، به ویژه خطر انتقام جویی از سوی طالبان به خاطر ارتباط آنان با بریتانیا را برجسته می‌کند."

پس از آغاز روند خروج قوای خارجی از افغانستان، حملات طالبان شدت یافته است و این گروه بر اساس تخمین نظامیان ارشد امریکایی کنترول مراکز نصف ولسوالی‌های افغانستان را در دست دارد.

رسانه‌های بریتانیا بر افزایش خشونت علیه روزنامه نگاران از جمله قتل محمد الیاس داعی که با روزنامه نگاران بریتانیایی و قتل دانش صدیقی عکاس هندی که با خبرگزاری رویترز کار می‌کردند در ماه های نومبر سال گذشته و جولای سال جاری، تاکید کرده اند.

این طرح در حالی مطرح می‌شود که فشار بر دولت بریتانیا برای تسریع روند اسکان مجدد ترجمانان و دیگر کارمندان افغان که با نیروهای بریتانیایی در افغانستان کار کرده اند، رو به افزایش است.

دولت بریتانیا پس از انتقاد مقامات ارشد نظامی این کشور از کندی روند اسکان مجدد همکاران افغان شان، روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد دارد به صدها ترجمان دیگر و خانواده‌هایشان ویزه فراهم کند.

درهمین حال چندی پیش، چندین خبرگزاری‌ و رسانۀ امریکایی، به شمول واشنگتن پست، نیویارک تایمز، سی ان ان، لاس انجلس تایمز و چندین رسانۀ دیگر با ارسال نامه‌ای به جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده از وی خواستند تا افغان‌هایی را که با این رسانه‌ها کار کرده اند، به ایالات متحده انتقال دهد.

با اشاره به خروج کامل قوای خارجی از افغانستان، در نامۀ رسانه‌های امریکایی ابراز نگرانی شده بود که خبرنگاران شان در افغانستان با خطر مواجه بوده و به خاطر اینکه با رسانه‌های امریکایی کار کرده اند، هدف حملات انتقام‌جویانۀ طالبان قرار خواهند گرفت.

وزارت خارجۀ ایالات متحده سه روز پیش اعلام کرد که به هزاران شهروند افغانستان که به دلیل وابستگی شان با ایالات متحده با خطر خشونت طالبان مواجه اند، تحت یک برنامۀ‌ جدید به نام "اولویت شماره ۲" فرصت اقامت را منحیث پناهنده مساعد می‌سازد.

بر اساس برنامۀ "اولویت شماره ۲" آنعده افغان‌هایی که برای سازمان‌های غیر دولتی و رسانه‌های مستقر در ایالات متحده کار کرده اند نیز مستحق دریافت ویزۀ ایالات متحده شناخته می‌شوند.

XS
SM
MD
LG