قانونگذاران ایالات متحده روز یکشنبه ششم مارچ (۱۵ حوت) تعهد کردند تا کمکهای اضافی نظامی و بشردوستانه را در زمانی به اوکراین فراهم کنند که کیف به مبارزهٔ خود در مقابل تهاجم نظامی روسیه ادامه میدهد.
این تعهد یک روز پس از آن صورت گرفت که بسیاری از قانونگذران امریکایی از طریق تماس تیلفونی با ولادیمیر زیلینکسی، رییس جمهور اوکراین، صحبت کردند.
کریس مورفی، سناتور حزب دموکرات، به تلویزیون فاکس نیوز گفته است که کانگرس به زودی بودجهٔ اضطراری را تصویب خواهد کرد و " ۱۰ میلیارد دالر به منظور فراهم آوری تجهیزات دفاعی و کمکهای بشردوستانه برای بیرون کردن اوکراینیها اختصاص خواهد داد."
باوجود حمایت عمومی و قوی هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرایت از کیف، اعضای کانگرس امریکا تقاضای مقامهای اوکراینی مبنی بر ایجاد منطقهٔ منع پرواز در حریم هوایی آن کشور را نیز به گونهای زیر بررسی دارند تا از این طریق از حملات هوایی روسیه بر اوکراین جلوگیری شود.
اما مارک روبیو، سناتور حزب جمهوریخواه از ایالت فلوریدا، روز یکشنبه به تلویزیون ایبیسی گفت که چنین اقدام به معنی "جنگ سوم جهانی" خواهد بود. این سناتور ایالات متحده همچنین گفته است که "فکر می کنم چیزهای زیادی است که میتوانیم برای اوکراین انجام دهیم تا از خود محافظت کند...اما فکر میکنم که مردم نیاز دارند تا درک کنند که معنای منع پرواز یعنی چه."
جو منچین، سناتور دموکرات از ایالت ورجینیای غربی، موقف کمتر سختگیرانه در این رابطه بیان کرد. او به تلویزیون ایبیسی گفت: "هیچ چیزی را نمی خواهم از میز دور کنم.''
سناتور مورفی همچنین گفت: "اگر من به جای رییس جمهور زیلینسکی میبودم، خواهان منع منطقهٔ پرواز میشدم. مشکل این است که چیزی به نام ساحهٔ منع پرواز در اوکراین وجود ندارد."
در همین حال، انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ امریکا، گفته است که جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، به طور معمول با همتای اوکراینی خود در مورد فراهم آوری جتهای جنگی بیشتر برای اوکراین در تماس است.
علاوه بر آن، اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در ایالات متحده، در مصاحبهای با فاکس نیوز بار دیگر تقاضای حکومت کشورش را از امریکا تکرار کرد و خواهان تسلیحات ضد طیاره و سایر کمکهای نظامی شد. خانم مارکارووا همچنین گفت: "ما باید با روسیه منحیث یک دولت تروریستی برخورد کنیم."
در عین حال، ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین گفته است که روسیه پلان بمباران شهر بندری اودسا را دارد. آقای زیلینسکی گفته است که اگر روسیه دست به چنین حملات بزند مرتکب "جنایت جنگی" خواهد شد.
حملهٔ روسیه بر اوکراین پس از جنگ جهانی دوم بزرگترین حمله در یک کشور اروپایی تلقی می شود.
در این مدت هزاران نیروی روسی، اوکراینی و غیر نظامیان کشته و زخمی شده اند و در ۱۰ روز نخست جنگ، ۱.۵ میلیون اوکراینی مجبور به ترک کشور شان شده اند.
در عین حال، جامعهٔ بین المللی به خصوص کشورهای غربی نه تنها تعزیرات شدید را بر روسیه وضع کرده اند، بلکه برای اوکراین تسلیحات نظامی و کمکهای بشری را نیز فراهم میکنند.