ملل متحد روز پنجشنبه ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن را به دلیل کشتار غیر نظامیان به خصوص کودکان در فهرست سیاه آن سازمان قرار داد.
خبرگزاری رویترز گزارش می دهد که اسامی شورشیان شیعه حوثی که از حمایت ایران برخوردار ان، نیروهای دولتی یمن، شبه نظامیان طرفدار دولت یمن و گروه القاعده شبه جزیره عربستان نیز، مانند سال گذشته، در این فهرست گنجانیده شده است.
در گزارش ملل متحد آمده است که با وجود اقدامات برای جلوگیری از تلفات غیر نظامیان، در نتیجه حملات ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن، ۶۸۳ کودک در آن کشور کشته و زخمی شده است.
ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در ماه مارچ ۲۰۱۵ عملیات هوایی را بر ضد شورشیان حوثی آغاز کرد.
در گزارش ملل متحد آمده است که شورشیان حوثی در سال ۲۰۱۶ نیز مسوول کشته و زخمی شدن ۴۱۴ کودک در یمن شده اند. کاپی این گزارش به دسترس خبرگزاری رویترز نیز قرار گرفته است.
این گزارش که روز پنجشنبه از سوی انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد، به شورای امنیت آن سازمان تسلیم داده شد، اذعان داشته است که در سال ۲۰۱۶، ائتلاف به رهبری عربستان سعودی ۳۸ حمله را بر مکاتب و شفاخانه ها در یمن انجام داده است.
اما در این گزارش همچنین ذکر شده است که برخی از گروه های متخاصم در یمن مثل ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، اقداماتی را روی دست گرفتند تا از تلفات غیر نظامیان، جلوگیری گردد، اما سایر گروه های درگیر جنگ، اقدام مشابه نکردند.
گزارش ملل متحد گروه های را که در فهرست سیاه درج کرده است، علیه آنان اقدامی نمی کند و صرفاً عمل آنان را "شرم آور" عنوان کرده و از آنان خواسته است تا اقداماتی را روی دست بگیرند تا از تلفات غیر نظامی به خصوص کودکان جلوگیری شود.
در جنگ یمن بیش ۱۰ هزار غیر نظامی به شمول کودکان کشته شده است و این جنگ، فقیر ترین کشور جهان عرب را در پرتگاه قحطی قرار داده است.
کارکنان کمک رسانی خواهان دسترسی آسان برای مردم نیازمند اند و در عین حال از ائتلاف هوایی به رهبری عربستان سعودی خواسته اند تا حملات هوایی را بر ضد شورشیان شیعۀ حوثی متوقف کند.
شورشیان حوثی در سال ۲۰۱۴ میلادی، صنعا، پایتخت یمن، را به تصرف خود در آوردند و حکومت آن کشور را که از شناخت بین المللی برخوردار بود، مجبور به فرار کردند.
بر خلاف جنگ سوریه، منازعۀ یمن موجب سرازیر شدن موجی از پناهجویان به کشور های همسایه نشده است. روی همین دلیل، منازعۀ یمن همواره در سر خط اخبار جهان قرار نگرفته است.
ادامۀ خشونت ها و موانع اداری در یمن موجب شده تا مردم یمن نتوانند به کمک های بین المللی دسترسی پیدا کنند.
اما فرهان حق، معاون سخنگوی ملل متحد، در یک مصاحبه با صدای امریکا گفت که ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، شامل فهرست سیاه نیست ملل نشده، بلکه عملکرد این ائتلاف ضمیمۀ گزارش ملل متحد در مورد نقض حقوق کودکان می باشد.
معاون سخنگوی ملل متحد گفت که بسیاری کشور ها و جناح ها در نقض حقوق کودکان در مناطق جنگ زده دخیل اند.
فرهان حق در صحبتی با رادیوآشنا صدای امریکا برخی از ائتلاف ها و کشور ها به شمول عربستان سعودی، برای جلوگیری از نقض حقوق کودکان، اقداماتی را انجام داده اند.
آقای حق گفت "گزارش، شرح کشور ها و جناح هایست که حقوق کودکان را در جریان درگیری ها نقض کرده اند. یک تعداد بازیگران دولتی و غیر دولتی در این گزارش منشی عمومی ملل متحد در بارۀ نقض حقوق کودکان، شامل شده اند. ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن و جناح های آن شامل کتگوریی شده که یک سلسله اقداماتی را به خاطر جلوگیری از نقض حقوق کودکان اتخاذ کرده است."
آقای حق افزود که ملل متحد با برخی کشور ها و جناح ها در مذاکره است که برخی از آنان به گفتۀ وی اقداماتی را انجام داده اند که در حراست از کودکان در مناطق جنگ زده ممد واقع شده است.
فقر و گرسنگی در یمن
به تاریخ ۵ می ۲۰۱۷؛ آقای گوتیرش گفت که یک نسل از مردم یمن با گرسنگی دست و پنجه نرم می کند و به منظور نجات مردم آن کشور، جامعۀ بین المللی باید دست به کار شود.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد نیز گفته است که ۱۸.۸ میلیون نفوس یمن به کمک های بشری و حراست نیاز دارند.
ملل متحد همچنین گفته است که حدود ۲.۲ میلیون کودک در یمن از سو تغذی رنج می برند و نیمی از آنان با سو تغذی شدید مواجه اند و با خطر مرگ فوری رو به رو می باشند. علاوه بر آن، حدود ۱۴ میلیون جمیعت آن کشور با کمبود آب آشامیدنی مواجه اند.
ملل متحد گفته است که از جمله ۱۲ میلیون کودک که در یمن زندگی می کند، ۸۰ در صد آنان همه روزه شدیداً به کمک های بشری نیاز دارند.
گیرت کپیلیر، رئیس صندوق حمایت از کودکان ملل متحد برای شرق میانه و شمال افریقا، با ابراز نگرانی از وضیعت کودکان یمنی گفته است که "اگر به زبان ساده بگویم، وضیعت در یمن، فاجعه انگیز است. امروز هیچ کشوری در جهان وجود ندارد که بیشتر از کودکان در یمن رنج ببرند."
حدود ۱۷ میلیون نفر در یمن امنیت غذایی ندارد و به این ترتیب آن کشور به مثابۀ بزرگترین کشوری است که با بحران گرسنگی مواجه می باشد.