لینک های دسترسی

Breaking News

کارشناسنان ملل متحد:‌ ایران اتهامات بر معترضان را که مجازات مرگ را در پی دارد، متوقف کند


 اعتراضات سراسری ایران به خاطر مرگ مهسا امینی، در بازداشت پولیس گشت ارشاد، وارد هشتمین هفته شد
اعتراضات سراسری ایران به خاطر مرگ مهسا امینی، در بازداشت پولیس گشت ارشاد، وارد هشتمین هفته شد

کارشناشان حقوق بشر ملل متحد روز جمعه ۱۱ نومبر(۲۰ عقرب) از مقام‌های ایران خواستند تا صدور حکم اعدام را بر آنعده شهروندان این کشور متوقف کنند که در اعتراضات سراسری در ایران اشتراک کرده اند.

بیش از ۱۲ کارشناس ملل متحد با نشر اعلامیه‌ای گفته اند: "ما از مقام‌های ایرانی می‌خواهیم که استفاده از مجازات اعدام را به عنوان ابزاری برای سرکوب اعتراضات متوقف کنند."

این کارشناسان از جمله گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور وضعیت حقوق در ایران، در مورد اعدام‌های خودسرانه و حق آزادی بیان نیز از مقام‌‌های تهران خواسته اند که"همه معترضانی را که به طور خودسرانه از آزادی شان محروم شده اند، فوراً آزاد کنند."

ایران از هشت هفته به اینسو پس از آن با اعتراضات سراسری مواجه شد که مهسا امینی، زن ۲۲ سالهٔ کردی در بازداشت پولیس گشت ارشاد این کشور کشته شد. این اعتراضات،‌ یکی از بزرگترین چالش‌های است که رهبری ایران پس از انقلاب ۱۹۷۹ میلادی با آن مواجه شده است.

این کارشناسان ملل متحد گفته اند که در اثر "سرکوب وحشیانه" اعتراضات، دست کم ۳۰۴ معترض در ایران کشته شده اند.

در اعلامیهٔ این کارشناسان ملل متحد آمده است که حکومت ایران هزاران معترض مسالمت آمیز را دستگیر کرده است. بسیاری از افراد دستگیر شده زنان، کودکان، جوانان، وکلای مدافع، فعالان وخبرنگاران می‌باشند.

کارشناسان ملل متحد گفته‌اند در مورد اتهامات حکومت ایران که به تاریخ ۲۹ اکتوبر علیه هشت معترض صادر شد، نگرانی عمیق دارند. تهران هشت معترض را به "محاربه و فساد فی‌الارض'' متهم کرده است،‌ اتهاماتی که مجازات‌ آن اعدام است.

دو روز پس از آن، سارنوالان در تهران، پایتخت ایران، گفتند که حکم تقریباََ ۱۰۰۰ نفر در ارتباط به ''اغتشاشات اخیر" صادر شده است.

کارشناسان ملل متحد همچنین در مورد موقفگیری اعضای پارلمان ایران نیز ابراز نگرانی کرده اند. از جمله ۲۹۰ قانونگذار ایران، ۲۲۷ عضو محافظه‌کار به تاریخ ششم نومبر (۱۵ عقرب) با نشر اعلامیه‌ای از قوهٔ قضاییهٔ آن کشور خواستند تا با عاملان ناآرامی های اخیر " قاطعانه" برخورد کند؛ حکم مجازات مرگ، یکی از خواست‌های اعضای پارلمان ایران می‌باشد.

در ادامهٔ این اعلامیه آمده است که "ما نمایندگان این ملت از تمامی مسوولان کشور از جمله قوه قضاییه می‌خواهیم که هرچه سریع تر با محاربین که مانند داعش با سلاح‌های سرد و گرم به جان و مال مردم تعرض کرده اند، برخورد عبرت آموز کرده و حکم الهی را نسبت به محاربین در هر لباس و صنف و دستور حیات بخش قصاص را اجرا کنند تا به همگان ثابت شود جان، مال، امنیت و ناموس مردم عزیزمان خط قرمز این نظام بوده و در این امر با هیچ کس مماشات نخواهد کرد."

کارشناسان ملل متحد هشدار داده اند که با ادامهٔ سرکوب دوامدار معترضان، حکومت ایران ممکن احکام بیشتری را صادر کرد که حکم اعدام اجرا شود و یا افراد بیشتری به اعدام محکوم شوند.

این کارشناسان به صورت اخص نگرانی شان را در مورد زنان و دخترانی بیان کرده اند که در صدر اعتراضات قرار گرفته اند و ممکن است به صورت خاص هدف قرار بگیرند.

XS
SM
MD
LG