سازمان ملل متحد از شکلگیری بحران بیماریهای روانی ناشی از همهگیری کروناویروس هشدار داده است که به گفتۀ مقامهای این سازمان سبب مرگ، بیماری، انزوای اجباری، فقر، اضطراب و افسردگی میلیونها نفر در جهان خواهد شد.
دیوورا کستل، مدیر بخش صحت روانی در سازمان جهانی صحت روز پنجشنبه ۱۴ می (۲۵ثور) گفت: "انزوا ، ترس ، بیسرنوشتی، آشفتگی اقتصادی - همه عواملی اند که میتوانند سبب افسردگی روانی شوند."
خانم كستل با ارایه پالیسیها و رهنمودهای سازمان ملل متحد در قبال بیماری کووید۱۹ و صحت روانی گفت: "افزایش واقعات و شدت بیماریهای روانی متصور است و دولتها باید این مسله را در اولویت و محور پاسخ های خود قرار دهند. "
خانم کستل در جمعی از خبرنگاران گفت: "صحت روانی و صحتمندی تمام جوامع شدیداً به دلیل این بحران متاثر شده و اولویتی است که باید سریعاً روی آن صحبت شود."
در این گزارش کودکان و نوجوانانی که از دوستان و مکتب منزوی شده اند و همچنین کارمندان صحی که روزانه هزاران مریض مبتلا به این بیماری را میبینند، از جمله آسیب پذیرترینها پنداشته شده اند.
مطالعات و بررسیهای انجام شده نیز تاثیر بیماری کووید۱۹ را بالای صحت روانی در سراسر دنیا نشان میدهد. روان شناسان میگویند که واقعات افسرده گی و اضطراب کودکان در چندین کشور افزایش یافته است.
داکتران و نرسها در امریکا به خبرگزاری رویترز گفته اند که خود آنان یا همقطاران شان یک حالت ترکیبی وحشت، اضطراب، اندوه، بیحسی، بیقراری، بیخوابی و خوابهای وحشتناک را تجربه کرده اند.
براساس گزارش سازمان جهانی صحت اکثر مردم از ترس انزوای فزیکی، مبتلا شدن، مرگ و از دست دادن اعضای خانواده شان افسرده شده اند.
برعلاوه مشکلات اقتصادی، از دست دادن وظیفه و معیشت و بلاخره شایعات نادرست در مورد همه گیری و اینکه چه وقت این همه گیری به پایان میرسد باعث اضطراب و ناامیدی شماری از مردم شده است.
سازمان جهانی صحت پیشنهاد میکند تا در بخش خدمات صحت روانی سرمایه گذاری بیشتر صورت گرفته و این خدمات از طریقهها مختلف به شمول مشورتدهی از راه دور به افراد آسیب پذیر از جمله کارکنان صحی ارایه شود.