صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) در افغانستان از تلاشها برای درمان هزاران کودک مبتلا به سو تغذیۀ حاد در این کشور خبر داده و گفته است که در ماه مارچ، ۳۵هزار و ۷۰۰ کودک بیمار را درمان کرده است.
میلانی گالوین، مسوول تغذیه در دفتر یونیسف در افغانستان روز یکشنبه ۱۷ اپریل (۲۷ حمل) از افزایش آمار سو تعذیۀ حاد در بخشهایی افغانستان به ویژه در کابل ابراز نگرانی کرده و گفته است که یونیسف برای درمان ۱.۱ میلیون کودک مبتلا به سوتغذیه تا پایان سال ۲۰۲۲ متعهد است.
خانم گالوین در یک پیام تویتر گفته است که یونیسف تخمین میزند که ۳.۲ میلیون کودک زیر سن پنج سال در افغانستان ممکن تا آخر سال روان میلادی به سو تغذیۀ حاد مواجه شوند.
این مقام یونیسف در افغانستان بار دیگر هشدار داده است اگر اقدامات جدی در این مورد نشود، ممکن یک میلیون کودک مبتلا به سو تغذیه در این کشور جانهای شان را از دست دهند.
پیش از این، خانم گالوین از افزایش فقر و گرسنگی شهروندان افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که ادامۀ این وضعیت سبب افزایش مرگ و میر کودکان خواهد شد.
او همچنین گفته بود که در کنار درمان کودکان مصاب به سو تعذیه باید کمکهای نقدی برای خرید غذا برای خانوادههای نیازمند در افغانستان توزیع شود.
صندوق وجهی ملل متحد برای اطفال تعهد کرده است که برای بهبود وضعیت زندگی افغانها و به ویژه نجات جان کودکان در افغانستان تلاش خواهد کرد.
همزمان با افزایش واقعات سوتغذیه، اخیراً داکتران بدون مرز (MSF) از افزایش واقعات بیماری سرخکان در بخشهایی افغانستان نیز خبر داد و گفت که این بیماری حیات کودکان مصاب به سو تغذیه را تهدید میکند.
داکتران بدون مرز به تاریخ ۱۰ مارچ (۱۹ حوت) با نشر اعلامیهای گفت که در حال حاضر، رقم واقعات بیماری سرخکان در ولایتهای هرات، هلمند و کندز به گونۀ بیسابقه افزایش یافته است.
ساره ویلستکی، مسوول این سازمان در هرات گفت که در ماه گذشته میلادی، ۸۰۰ واقعۀ سرخکان را در ولایت هرات ثبت کرده اند.
این سازمان خیریه افزود که از ماه دسمبر ۲۰۲۱ تا پایان فبروری امسال، به گونۀ اوسط در هر هفته بیش از ۱۵۰ کودک مبتلا به سرخکان به شفاخانۀ بست در شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند انتقال داده شده که ۴۰ درصد آنان بستری شدند.