لینک های دسترسی

Breaking News

شورشیان حوثی یمن به توقف سربازگیری کودکان توافق کردند


کهلان، یک کودک جنگجوی پیشین شورشیان حوثی
کهلان، یک کودک جنگجوی پیشین شورشیان حوثی

سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۸ اپریل (۲۹ حمل) گفت که شورشیان حوثی یمن توافق کرده اند تا استفاده از جنگجویان کودک را در صفوف‌ شان توقف دهند.

به گفتهٔ ملل متحد، هزاران کودک در جنگ هفت سالهٔ داخلی یمن در صفوف شورشیان حوثی جنگیده اند.

استیفن دوجاریک،‌ سخنگوی ملل متحد، گفته است که شورشیان حوثی یمن "پلان عمل" را با این سازمان امضا کرده است که بر اساس آن، این گروه نه تنها سربازگیری کودکان را توقف می‌دهد، بلکه استفاده از کودکان در جنگ را نیز توقف می‌دهد.

به گفتهٔ دوجاریک، شورشیان حوثی یمن همچنین توافق کرده اند تا از کشتن و معلول‌کردن کودکان جلوگیری کنند و مکاتب و شفاخانه‌ها را نیز هدف قرار نخواهند داد.

این مقام ملل متحد گفته است که شورشیان حوثی تعهد کرده اند که در شش ماه آینده، کودکان را در صفوف‌‌شان تشخیص و بیرون خواهند کرد.

حسین العزی، معاون وزیر خارجهٔ حوثی‌ها،‌ و فلیپ دوآمل، نمایندهٔ صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (UNICEF) این توافق را در صنعا، پایتخت یمن، امضا کردند. حوثی‌های یمن این توافق را به مثابهٔ پلانی برای محافظت از کودکان خواندند.

ملل متحد گفته است که حکومت به رسمیت شناخته شدهٔ یمن که در تبعید به سر می‌برد، نیز در سال ۲۰۱۴ میلادی توافق مشابه را امضا کرد.

ورجینیا گمبا، یک مقام ارشد ملل متحد که حضور کودکان را در مناطق جنگی نظارت می‌کند، این اقدام شورشیان حوثی یمن را "یک گام مثبت و ترغیب کننده" خواند. اما خانم گمبا با اشاره به عملی‌کردن این توافق گفت که "دشوار‌ترین بخش این سفر حالا آغاز می شود".

خانم گمبا گفت:‌ "پلان عمل (این توافق) باید به صورت کامل تطبیق شده و سبب اقدامات ملموس برای حفاظت بهتر از کودکان در یمن شود."

ملل متحد گفته است که بر اساس معلومات تایید شده، نزدیک به ۳۵۰۰ کودک در صفوف حوثی‌ها استخدام و به جنگ داخلی یمن اعزام شده اند.

اما یک مقام ارشد شورشیان حوثی یمن در سال ۲۰۱۸ میلادی به خبرگزاری اسوشتید پرس گفته بود که این گروه در آن زمان ۱۸هزار کودک را در صفوف خود استخدام کرده بود.

اما یک سخنگوی نظامی شورشیان یمن استخدام منظم افراد زیر ۱۸ سال را رد کرده و گفته بود که بر اساس دستور رهبری آنان،‌ کودکان در صفوف شورشیان این گروه پذیرفته نمی‌شوند.

ملل متحد گفته است که در جنگ یمن بیش از ۱۰ هزار ۲۰۰ کودک کشته و معلول شده اند، اما مشخص نیست که چه تعدادی آنان را کودکان جنگجو تشکیل می‌دهند.

جنگ داخلی یمن پس از آن در سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شد که شورشیان حوثی صنعا، پایتخت آن کشور را، تصرف و حکومت به رسمیت شناخته شده را مجبور به تبعید کردند.

پس از آن، ایتلافی به رهبری عربستان سعودی که امارات متحدهٔ عرب نیز شامل آن است، از مارچ ۲۰۱۵ به این‌سو،‌ تلاش کرده است تا حکومت برکنار شدهٔ‌ یمن را دو باره به قدرت برگرداند.

ناظران جنگ تخمین کرده اند که در منازعهٔ هفت سالهٔ یمن بیش از ۱۴۵هزار غیرنظامی و ۱۵۰هزار جنگجو در این کشور کشته شده اند. این جنگ همچنین موجب یکی از بدترین بحرانی بشری در جهان شده است.

توافق آتش‌بس

جناح‌های متخاصم در جنگ یمن پس از شش سال برای نخستین‌بار در اوایل اپریل سال روان میلادی به آتش‌بس سراسری توافق کردند. توافق آتش‌بس دو ماهه قرار بود در اول ماه رمضان آغاز شود، اقدامیکه امیدهایی را برای تامین صلح در یمن به وجود آورد.

عربستان سعودی نیز توافق کرده تا حملات خود بر ضد شورشیان حوثی را در ماه رمضان توقف بدهد.

هفتهٔ گذشته عبدربه منصور هادی، رییس جمهور یمن که در عربستان سعودی در تبعید به سر می‌برد، از سمت‌اش کنار رفت و گفت که یک شورای ریاست جمهوری حکومت در حال تبعید یمن را در مذاکرات با شورشیان حوثی رهبری خواهد کرد.

عربستان سعودی، امریکا و ملل متحد از این اقدام آقای هادی استقبال کردند، اما یک سخنگوی شورشیان حوثی یمن این اقدام آقای هادی را یک تصمیم "غیر مشروع" خواند.

XS
SM
MD
LG