سفیر ایالات متحده در ملل متحده روز سه شنبه ۳۱ می (دهم جوزا) هشدار داد که اگر کوریای شمالی تسلیحات هستهای آزمایش کند، امریکا بار دیگر تلاش خواهد کرد تا ملل متحد تعزیرات شدیدتر را بر پیونگ یانگ وضع کند.
لیندا تامس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در پاسخ به پرسشی که اگر کوریای شمالی سلاح هستهای خود را آزمایش کند، آیا امریکا بار دیگر در شورای امنیت تلاش خواهد کرد تا بر پیونگ یانگ تعزیرات وضع شود، گفت: "قطعاََ [تلاش] خواهیم کرد."
به گفتۀ این دپلومات امریکای، آنگونه که ایالات متحده در گذشته تلاش کرده است، بار دیگر برای وضع تعزیرات شدیدتر بر کوریای شمالی سعی خواهد کرد.
اما خانم گرینفیلد به خبرنگاران گفت: "نخست ما باید تعزیراتی را عملی کنیم که از قبل صلاحیت اجرای آن را داریم."
با اینحال، هفتهٔ گذشته تلاش مشابه واشنگتن در شورای امنیت ملل متحد از سوی روسیه و چین ویتو شد.
استخبارات ایالات متحده قبلاََ گفته بود که پس از سال ۲۰۱۷ میلادی، کوریای شمالی بار دیگر آمادگی میگیرد تا تسلیحات هستهای خود را در اواخر ماه می آزمایش کند. اما کوریای شمالی در جریان سفر جو بایدن به منطقه، پلان آزمایش تسلیحات هستهای خود را انجام نداد.
ایالات متحده پنجشنبهٔ گذشته در شورای امنیت ملل متحد تلاش کرد تا به خاطر آزمایش میزایلهای بالستیک از جمله میزایلهای قاره پیمای کوریای شمالی بر آن کشور تعزیرات شدیدتر وضع کند، اما با مخالفت چین و روسیه که هر دو از حق ویتو برخوردار اند، مواجه شد.
ایالات متحده گفته است که آزمایش این میزایل ها "نقض بیشرمانهٔ" قطعنامۀ سال ۲۰۱۷ ملل متحد است که نسبت به عواقب بیشتر آزمایشهای میزایلهای دوربرد یا سلاحهای هستهای هشدار داده است.
اما چین، متحد نزدیک کوریای شمالی، و روسیه که روابط اش با غرب بر سر تهاجم روسیه بر اوکراین به شدت وخیم شده است، قطعنامهٔ پیشنهادی را ویتو کردند و گفتند که تعزیرات جدید بر کوریای شمالی نتایج "معکوس" را در پی خواهد داشت و سبب افزایش تنش خواهد شد.
در عوض، ایالات متحده روز جمعه تعزیرات یکجانبه را بر کوریای شمالی وضع کرد که شامل دو بانک روسی می شود، بانکهایی که کوریای شمالی را در قسمت برنامهٔ تسلیحاتی آن کشور همکاری میکنند.
ادارهٔ جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، از قبل گفته است که آماده است بدون پیش شرط با کوریای شمالی وارد مذاکره شود، اما علاقهٔ چندانی به مذاکرات سطح پایین با مقامهای پیونگ یانگ پیدا نکرده است.
دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، سه بار با رهبر کوریای شمالی ملاقات کرد. اما این مذاکرات در سال ۲۰۱۹ میلادی پس از آن متوقف شد که امریکا تقاضای پیونگ یانگ را رد کرد. کوریای شمالی در آن زمان خواهان لغو بخش اعظم تعزیرات ملل متحد و امریکا در عوض تسلیمی بخشی از تواناییهای هستهای خود شده بود.