ادارۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به شرکت تولید طیاره های بدون سرنشین نظارتی امریکا صلاحیت داده تا تولیدات خود را به هند به فروش برساند.
رئیس شرکت لیندن بلو که طیاره های بدون سر نشین نظارتی را تولید می کند، با نشر یک اعلامیه گفته است که ادارۀ آقای ترمپ به آن شرکت صلاحیت داده تا طیاره های بدون سر نشین نظارتی را به هند به فروش برساند.
فروش طیاره های بدون سر نشین نظارتی به هند درحال مطرح شده است که قرار است نرندرا مودی، صدراعظم هند، روز یکشنبه به واشنگتن برسد و با دونالد ترمپ، ریئس جمهور ایالات متحده، روی مسایل مختلف، گفتگو کند.
برای اولین بار، هند در سال ۲۰۱۶ میلادی تقاضای خرید ۲۲ طیارۀ نوع MQ-9B از ایالات متحده کرد. ارزش مجموعی این طیاره های بدون سرنشین نظارتی به دو میلیارد دالر امریکایی می رسد. هرگاه این معامله میان دهلی جدید و واشنگتن نهایی گردد، نیاز به تصویب کانگرس ایالات متحده را نیز دارد.
اشارۀ سبز ادارۀ دونالد ترمپ مبنی بر فروش طیاه های بدون سر نشین نظارتی برای هند، نشانۀ عمیق تر شدن روابط دفاعی میان نرندرا مودی، صدراعظم هند، و دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده می باشد. قرار است رهبران دو کشور، روز دوشنبه در قصر سفید با هم ملاقات کنند.
سفر دو روزۀ آقای مودی به واشنگتن در حالی صورت می گیرد که دو کشور در برخی مسایل به شمول مسایل تجارتی، اختلاف دارند.
از وقت رسیدن به قصر سفید، تمرکز بیشتر آقای ترمپ به چین، رقیب هند، بوده است و انتظار داشته است تا بیجینگ به مشکلات که کوریای شمالی خلق کرده است، رسیدگی کند. اما در عین حال، واشنگتن و دهلی جدید در مورد افزایش قدرت نظامی چین نیز نگرانی دارند.
هند بار ها خواسته است تا طیاره های بدون سر نشین نظارتی را در اختیار داشته باشد تا فعالیت های که در بحر هند صورت می گیرد، آنرا مورد نظارت قرار بدهد. پس از ایجاد اولین پایگاه در کشور افریقایی جیبوتی، حال نیروی دریایی چین از بحر هند عبور و مرور می کند.
سابقۀ فروش تجهیزات نظامی امریکا به هند
از سال ۲۰۰۸ میلادی به این سو، ایالات متحده، تجهیزات نظامی را به هند به فروش رسانده است که شامل طیاره های ترانسپورتی نوع C-17، طیارۀ گزمۀ بحری موسوم به P-81، میزایل های نوع هارپون و هلیکوپتر های نوع آپاچی و چینیوک می شود. تا حال، هند به ارزش ۱۵ میلیارد دالر از ایالات متحده تجهیزات نظامی خریداری کرده است.
گرچه نزدیکی بیشتر با هند از حمایت هر دو حزب در کنگره امریکا برخوردار است، اما برخی نمایندگان کنگره از فروش طیاره های بدون سرنشین نظارتی امریکا به غیر از متحدان واشنگتن، تردید دارند.
نرندرا مودی، صدراعظم هند، روابط نزدیکی با باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده داشت و در آخرین سفرش به واشنگتن، در کانگرس ایالات متحده سخنرانی کرد.