وزارت خارجهٔ ایالات متحده روز پنجشنبه ششم مارچ (۱۶ حوت) به خاطر امریکاییهای که در خارج گروگان گرفته شده یا به ناحق زندانی شده اند مراسم برافرازی پرچم را برگزار کرد و تعهد حکومت ایالات متحده را برای برگشتاندن شهروندان و افرادی که اقامت دایمی این کشور را دارند، تصریح کرد.
ادم بویلر، نمایندهٔ ویژهٔ دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، در امور گروگانان گفت که "پالیسی ما ۱۰۰ در صد بر برگشت دادن مردم به خانه تمرکز دارد".
او افزود که در این خصوص در روز های آینده اعلامیههای صادر خواهد شد. اما وی در این مورد جزییات بیشتر ارایه نکرد.
یک سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده به صدای امریکا گفت که رییس جمهور ترمپ بر آوردن تمام امریکاییهای که در خارج گروگان گرفته شده اند یا به ناحق زندان شده اند، متعهد است.
او افزود که این شامل امریکاییها و سایر گروگانهای میشود که هنوز هم توسط گروه حماس در غزه نگهداری میشوند.
با آنهم، این سخنگوی وزارت خارجهٔ گفت که تلاشها برای برگشت دادن این افراد جریان دارد و "در حال حاضر ما هیچ نشستی یا آگاهینامهٔ نداریم که اعلام کنیم".
نهم مارچ مصادف است با ۱۸مین سالروز اختطاف رابرت لوینسن، کارمند پیشین بیروی تحقیقات فدرال، در ایران.
کانگرس ایالات متحده با حمایت هر دو حزب، "پرچم گروگانان و زندانی ناحق" را در مادهٔ مجوز دفاع ملی سال مالی ۲۰۲۴، شامل کرد.
کیش پتیل، رییس بیروی تحقیقات فدرال (افبیآی) امروز گفت که واشنگتن مصمم است تا موارد گروگانگیری و زندانی کردن ناحق امریکاییها را به صفر تقلیل دهد.
گروه طالبان در سه و نیم سال گذشته که بر افغانستان حاکم اند، چندین شهروند خارجی به شمول، راین کوربت، جورج گلیزمن، محمودشاه حبیبی و ویلیم مککنتی شهروندان امریکا را بازداشت کردند.
لاوری پس از دو ماه از زندان طالبان رها شد. این گروه کوربت و مککنتی را نیز از بند رها کردند، اما جورج گیلزمن و محمود شاه حبیبی هنوز هم در بند این گروه به سر میبرند.
مراسم برافرازی پرچم گروگانان و زندانی ناحق یک روز پس از آن صورت گرفت که دونالد ترمپ از هشت گروگان پیشین که در قید گروه حماس بودند، پذیرایی کرد.
ایالات متحده گروه حماس را منحیث سازمان تروریستی بین المللی شناسایی کرده است.
ایالات متحده روز چهارشنبه تایید کرد که "در تلاش برای آزادی گروگانهای باقیماندهٔ امریکایی در غزه" مذاکرات مستقیم محرم را با گروه حماس انجام داده است.
سخنگوی قصر سفید در یک نشست خبری بدون اشاره به جزییات، این مذاکرات را "به نفع مردم امریکا" عنوان کرد و گفت که با اسراییل در مورد تعامل مستقیم امریکا با حماس مشورت شده است.
در میان گروگانهای که در قید حماس اند، پنج شهروند امریکا، به شمول ایدان الکساندر ۲۱ ساله شامل است. عقیده بر آن است که الکساندر آخرین گروگان امریکایی-اسراییلی زنده در غزه است.
در جریان هفتهٔ جاری، مقامات اسراییلی گفتند که تل ابیب آمده است وارد مرحلهٔ دوم آتشبس غزه شود و گفته است که حماس آماده است شماری دیگری از ۵۹ گروگان باقیمانده را آزارد کند.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه پنجم مارچ (۱۵ حوت) به گروه حماس هشدار داد که اگر گروگانهای باقیمانده را آزاد نکند و اجساد گروگانهای کشته شده را تحویل ندهد با عواقب دردناکی مواجه خواهد شد.
ترمپ در حساب کاربریاش در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به حماس نوشته است: "شالوم حماس، یعنی سلام و خداحافظ. شما میتوانید انتخاب کنید. همه گروگانها را، بعداً نه، همین حالا آزاد کنید و فوراً همه اجساد افرادی را که کشته اید بازگردانید یا کار شما تمام است."
رییس جمهور ایالات متحده اضافه کرده است که "این آخرین هشدار به شما است".
گروه