جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، قرار است روز جمعه سوم مارچ (۱۳ حوت) با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در قصر سفید ملاقات کند؛ ادامهٔ حمایت از اوکراین و همکاری دو جانبه در مورد مسایل امنیتی و اقتصادی جهان از مسایل عمدهٔ مطرح بحث رهبران دو کشور است.
رهبران دو کشور برای نخستن بار در فبروری سال گذشته پس از آن ملاقات کردند که آقای شولتز به کرسی صدارت آلمان رسید. سفر صدراعظم آلمان به ایالات متحده پس از نخستین سالروز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین صورت میگیرد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحد، در مورد حمایت از حکومت اوکراین و مقابلهٔ آن کشور در برابر روسیه گفت که امریکا در هماهنگی با شرکای غربیاش از کیف حمایت کرده است.
کربی گفت: "ما در جریان منازعه از نزدیک حمایت خود را از اوکراین از طریق اعلامیههای مشترک در ماه جنوری برای ارایهٔ وسایط پیاده نظامی جنگی و تانک هماهنگ کردهایم."
به گفتهٔ این مقام ایالات متحده، آلمان حمایت دفاع هوایی قابل ملاحظهای را برای اوکراین فراهم کرده است که شامل سیستم میزایلهای پتریوت میشود.
کربی گفت بحث در مورد حمایت بیشتر از اوکراین در دستور کار ملاقات رهبران دو کشور قرار دارد. او همچنین گفت که ایالات متحده در آخر روز جمعه بستهٔ جدید کمک نظامی به اوکراین را اعلام خواهد کرد.
شولتز قبل از سفرش به ایالات متحده، روز پنجشنبه در جریان سخنرانیاش در پارلمان آلمان از چین خواست تا با استفاده از نفوذش، روسیه را متقاعد کند تا نیروهایش را از اوکراین بیرون کند. صدراعظم آلمان از چین همچنین خواست که تسلیحات بیشتر برای روسیه فراهم نکند.
سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده همچنین گفته است که امریکا خصوصی و علنی با چین در مورد فراهمآوری تسلیحات آن کشور به روسیه ارتباط برقرار کرده است.
کربی با اشاره به فراهمآوری سلاح از سوی بیجینگ برای مسکو گفت: "باور داریم که این کار منافع چین را به بهترین وجه تامین نمیکند."
قبل از اینکه شولتز برلین را به قصد واشنگتن دیسی ترک کند، از وی پرسیده شد که چرا میخواهد به ایالات متحده سفر کند، در حالیکه میتواند از طریق ویدیو کنفرانس عین صحبتها را با رییس جمهور ایالات متحده داشته باشد.
شولتز در پاسخ گفت که رهبران آلمان و ایالات متحده به طور معمول از طریق تیلفون صحبت میکنند، اما ملاقات رو در رو "بخشی از کیفیت روابط ما است." صدراعظم آلمان همچنین گفت که ملاقات حضوری را به عنوان یک ضرورت در جهانی میبیند که ''بسیاری از مسایل بسیار پیچیده شدهاند."
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، به تاریخ ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ میلادی، دستور تهاجمی نظامی بر اوکراین را داد، تهاجمی که نه تنها با انتقادهای شدید بین المللی مواجه شده است، بلکه کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده کمکهای نظامی بیسابقه را برای اوکراین فراهم کرده است تا این کشور بتواند در مقابل این تهاجم از خود دفاع کند.
از آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، کشورهای متحد این کشور کمکهای تسلیحاتی را برای کیف فراهم کرده و تعهد به ارسال تسلیحات بیشتر کرده اند. اما کیف بیم آن دارد که تدارکات تسلیحاتی حیاتی برای دفاع در مقابل حملات جدید تهاجمی روسیه ممکن به کندی به پیش برود.