ایالات متحده روز دوشنبه دوم دسمبر (۱۲ قوس) از همه کشورها خواست تا با استفاده از نفوذ شان، جنگ و خشونت را در سوریه کاهش بدهند، کشوری که در روزهای اخیر شاهد حملات غافلگیرانهٔ شورشیان ضد حکومت دمشق بوده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، به خبرنگاران گفت: "ما میخواهیم شاهد این باشیم که همه کشورها از نفوذ و اهرمهای فشار خود برای کاهش تنشها، حفاظت از غیرنظامیان و در نهایت پیشبرد یک روند سیاسی استفاده کنند."
میلر در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده به ترکیه پیامی برای حفاظت از کردها ارسال میکند یا نه، گفت که ایالات متحده به همه جناحها و کشورهایی که با گروههای داخل سوریه در تعامل هستند، واضح میکند که آنان برای محافظت از غیرنظامیان همه تلاشهای خود را انجام بدهند.
هیات تحریر الشام، یک گروه اسلامگرا، با حمایت ترکیه و گروههای متحد خود هفتهٔ گذشته حملهٔ برقآسا را از شمال غرب سوریه در نزدیکی مرز ترکیه انجام داد و بخشهایی از قلمروآن کشور، از جمله شهر حلب، را از کنترول حکومت دمشق بیرون کرد.
چند روز پس از آن، گروههای تحت حمایت ترکیه به منطقه استراتیژیک تل رفعت که زیر کنترول کردها بود، حمله کردند.
ایالات متحده در اوج جنگ سوریه اعلام کرده بود که بشار الااسد، رییس جمهور سوریه که از حمایت ایران برخوردار است، مشروعیت خود را از دست داده است. اما سپس اعلام کرد که حذف بشارالاسد اولویت ندارد، زیرا در میان شورشیان، جایگزین مناسبی برای او نمیبیند.
میلر روز دوشنبه بار دیگر موقف ایالات متحده را تکرار کرد: "هیچ تغییری در پالیسی ما نیامده است. اسد یک دیکتاتور بیرحم است که دستانش با خود آغشته است."
دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا گفته است که در نتیجهٔ حملات شورشیان ضد حکومت کم از کم ۳۲۷ نفر اکثراً نظامیان کشته شدهاند.
در همین حال، دفتر ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه (اوچا) روز دوشنبه دوم دسمبر (۱۲ قوس) گفت که از تاریخ ۲۶ نومبر تا اول دسمبر کم از کم ۴۴ غیرنظامی به شمول ۱۲ کودک و هفت زن در شمالغرب سوریه کشته شدهاند.
اوچا همچنین گفته است که در این مدت ۴۸۵۰۰ نفر دیگر از خانههای شان بیجا شدهاند. این دفتر ملل متحد افزوده در جریان درگیریهای اخیر میان شورشیان و نیروهای حکومت سوریه برخی از زیربناهای آن کشور از جمله شفاخانهها، مکاتب، سیستمهای آبرسانی در آن کشور تخریب شدهاند.
قصر سفید ضمن رد هرگونه ارتباط امریکا با رویدادهای اخیر سوریه، گفت که خودداری رژیم بشار الاسد، رییس جمهور سوریه، از مشارکت مردم در روند سیاسی و اتکای وی بر روسیه و ایران باعث ایجاد شرایط کنونی درآن کشور شده است.
شان ساویت، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، در بیانیهای گفت که "اتکایی سوریه به روسیه و ایران" همراه با امتناع آن از پیشبرد پروسه صلح ۲۰۱۵ که توسط شورای امنیت ملل متحد طرح ریزی شده است، "شرایطی را ایجاد کرد که اکنون در حال گسترش است."
او با اشاره به پیشروی گروههای مخالف دولت سوریه در شمال غرب این کشور گفت که ایالات متحده هیات تحریر الشام را یک سازمان تروریستی شناسایی کرده و هیچ ارتباطی با این گروه و حملات و اقدامات آن در سوریه ندارد.
ایالات متحده نزدیک به ۹۰۰ نیرو در سوریه دارد و هدف آن مبارزه بر ضد گروه دولت اسلامی (داعش) است. واشنگتن همچنین با نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها همکاری دارد.
ترکیه نیروهای دموکراتیک سوریه را همکار تندروان کردی قلمداد میکند، تندروانی که در مرز با ترکیه بر ضد حکومت انقره جنگ میکنند.
در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاریهای فرانس پرس و رویترز استفاده شده است.
گروه