مقامات در واشنگتن به روز چهارشنبه تائید کردند که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در نظر دارد تا میزان مالیات بر اموال وارداتی چین را از ده درصد به بیست و پنج درصد افزایش دهد.
اموال وارداتیکه امریکا در نظر دارد بر آن مالیات اضافی وضع کند، ارزش سالانۀ آن به ٢٠٠ میلیارد دالر میرسد.
رابرت لایت هایزر، نمایندۀ تجارتی ایالات متحده، دیروز با نشر یک اعلامیه گفت که دونالد ترمپ دستور داده تا مالیات ١٠درصدی که قبلاً بر اموال وارداتی چین وضع شده بود، افزایش یابد.
این مقام امریکایی دلیل این کار را پاسخ رد چین به مطالبه های واشنگتن و وضع مالیات بالمثل از سوی چین بر اموال تجارتی امریکا خوانده است.
لایت هایزر گفته است که: "هدف از افزایش مالیات اینست که به حکومت امریکا گزینه های بیشتر را فراهم کند تا چین را به تغییر دادن پالیسی های مضر و رفتارش تشویق کند و پالیسی های را انتخاب کند که به بازارهای عادلانه تر بی انجامد و سبب رفاۀ همه شهروندان ما شود."
حکومت چین در پاسخ به این اقدام واشنگتن، امروز بار دیگر از واشنگتن خواست تا رفتارش را درست کند و به باج گیری متوسل نشود.
گینگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجۀ چین، امروز گفت که "به ایالات متحده مشوره میدهیم تا با دلایل برگردد و اجازه ندهد که احساسات تصامیم شانرا متاثر سازد، زیرا این کار به ضرر خود شان تمام خواهد شد."
حکومت چین دیروز نیز هشدار داده بود که اگر ایالات متحده مالیات بر اموال تجارتی چین را افزایش دهد، بیجنگ آن را با اقدام بالمثل پاسخ خواهد داد.
نگرانی ها در آسیا
تنش تجارتی میان ایالات متحده و چین نگرانی کشورهای جنوب شرق آسیا را که روابط تجارتی با هردو کشور دارند، نیز برانگیخته است.
در نشست امسال وزرای خارجۀ آسین یا انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا که امروز در سنگاپور گشایش یافت، تنش تجارتی میان ایالات متحده و چین در صدر اجندای این نشست قرار داشت.
لی هسین لونگ، صدراعظم سنگاپور، که در آغاز این نشست صحبت میکرد، گفت که "تنش های تجارتی میان ایالات متحده و شرکای دیگر ما به شمول چین، اتحادیۀ اروپا و کانادا افزایش یافته است".
صدراعظم سنگاپور همچنان افزود "اصول که بر اساس سیستم تجارتی چندجانبه استوار است و پایۀ انکشاف و رفاۀ کشورهای جنوب شرق آسیا را تشکیل میدهد، تحت فشار قرار دارد".
آقای لونگ از اعضای نشست خواست تا به حمایت خود از "سیستم چندجانبۀ تجارتی" ادامه بدهند و برای تقویت همکاری کار کنند.
سرمایدگذاران هراس دارند که افزایش یک جنگ تجارتی میان ایالات متحده و چین، میتواند اقتصاد جهان را متضرر سازد.
تعداد از شرکت های برجستۀ امریکایی نیز افزایش مالیات بر اموال وارداتی چین را تقبیح کرده اند، زیرا چین نیز به افزایش مالیات بر اموال وارداتی امریکا تهدید کرده است.